• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Narancsos tiramisu limoncelloval

2014.12.12.

Narancsos tiramisu limoncelloval

Sokféle tiramisu receptet találhatunk. Ezt a receptet azért ajánlom, mert nem tartalmaz nyers tojást, így pár nap múlva is fogyasztható (ha egyáltalán marad belőle). A narancsos ízvilág pedig kitűnő karácsonyi pohárkrém szereppel ruházza fel ezt a nagyszerű desszertet.

Hozzávalók (6-8 személyre):

750 g mascarpone

200 ml habtejszín

350 g kristálycukor

2 db narancs

400 ml erős főzött kávé (espresso)

200 ml limoncello

400 g babapiskóta

Elkészítés:

1.  Főzzünk le 400 ml kávét és hagyjuk kihűlni.

2. A mascarponét egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a habtejszínt és habverővel kemény habbá verjük.

3. Hozzáadjuk a cukor felét, a 2 narancs reszelt héját és az egyik narancs kifacsart levét. Átkeverjük.

4. A meleg kávéhoz adjuk a maradék kristálycukrot és feloldjuk benne. Majd ha kihűlt a kávé, akkor hozzáadjuk a limoncellot is.

5. A babapiskótát tehetjük egy nagyobb jénai tálba, vagy pohárba is. A sorba tett babapiskótát alaposan meglocsoljuk a limoncellos kávéval, majd egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután ismét egy sor babapiskóta következik kávéval átitatva, majd legvégül krém.

A krémbe tehetünk gyümölcsöket is (pl. banán, eper stb.)

Az egészet minimum három órára hűtőbe tesszük. Tálalásnál kakaóporral szórjuk meg a tetejét.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!