Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

2016.04.01.

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Palacsinta diétásan? Igen, lehetséges. Ezt a palacsintatornyot (mely fehér cukor és fehér liszt felhasználása nélkül készült) most pirított diós almakrémmel töltöttem meg, de más töltelékkel is kísérletezhetünk bátran.

 Hozzávalók

az almakrémhez:

  • 8 db alma meghámozva és feldarabolva
  • citromlé
  • xilit
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt kardamom
  • 1 dl víz

pirított dió a díszítéshez és az almakrém ízesítéséhez

a palacsintához: (12 db-nak kell lennie belőle):

  • 340 g zabpehelyliszt
  • 60 g xilit
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • ½ citrom reszelt héja
  • 200 ml zsírszegény tej
  • 400 ml szódavíz

a sütéshez 6 g kókuszolaj

 Elkészítés

Almakrém 

A meghámozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük és ízesítjük a fenti fűszerekkel.

Kevés vízzel puhára főzzük és utána összeturmixoljuk.

Kitűnő palacsintához, süteménybe (pl. muffinba), joghurtba, zabkásába, tejberizshez vagy magában is.

 

Palacsinta

1. A tojásokat habverővel elkeverjük a xilittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, a szódavizet és a reszelt citromhéjat is. Habverő segítségével csomómentesre keverjük.

2. A kókuszolajat kimérjük, és egy kis tálban a tűzhely mellé készítjük egy ecsettel. A felforrósított palacsintasütőt az ecset segítségével megkenjük. Erre egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. 12 db palacsintát fogunk így kapni.

 

A rakott palacsinta összeállítása:

1. Két marék diót pirítunk, melyet apróra vágunk. Felét az almakrémbe keverjük, a másik fele a díszítéshez kell.

2. Egy nagy tányért vagy tálat veszünk elő, melyen a rakott palacsintát tálalni szeretnénk. A palacsintákat egymásra helyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük a pirított diós almakrémmel. Az utolsó palacsintát is megkenjük az almakrémmel, de ezt már a maradék dióval szórjuk meg.

Almaszeletekkel díszítjük.

1 darab (150 g) tartalmaz:

Energia: 184 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 32 g

Zsír: 5 g

így is lehet tálalni, ha nem rakott palacsinta készül belőle

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!