• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

2021.06.14.

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

Diétás, gluténmentes és NAGYON nyári!

Nem a francia ratatouille-ról (ejtsd: ratatui), hanem egy magyar lecsóról van szó, amely kicsit görögös hangulatú a feta sajttól és a friss oregánótól. Szóval igazi mediterrán lecsó, amely alakbarát és gluténmentes is. Vacsorára is fogyaszthatod könnyű, nyári finomságként.

 Hozzávalók (3 adag)

  • 2 ek. olívaolaj

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 3 db paradicsom

  • 2 db tv paprika

  • ¼ kaliforniai paprika

  • 1 cukkini vagy főzőtök

  • 1 padlizsán

  • 3 db tojás

  • 2 tk. fűszerpaprika

  • őrölt fekete bors

  • morzsolt oregánó

A sütés után rászórni:

  • 100 g görög  feta sajt , kockázva

  • 1 csomó petrezselyemzöld, finomra vágva

  • 2 szál újhagyma, felkarikázva

  • 5-6 db friss bazsalikomlevél, finomra vágva

 Elkészítés

1. Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, cukkinit/tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Majd tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

 1 adag

 

Energia:

246 kalória

Fehérje:

13 g

Szénhidrát:

13 g

Zsír:

16 g

 

Recept és ételfotók: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!