• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Gluténmentes csokis keksz

2016.05.20.

Gluténmentes csokis keksz

Bárhová magaddal tudod vinni

Csokis finomság, melyet könnyű elkészíteni, hogy utána bárhová magaddal tudd vinni, ha kell egy kis édes nassolni való, vagy a reggeli kakaó mellé valami finomság.

Hozzávalók (15 darabhoz):

220 g laktózmentes puha vaj

100 g xilit

100 g eritrit

2 db tojás

260 g rizsliszt

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

½ kk. sütőpor

75 g cukormentes, zsírszegény kakaópor

1 kk. vanília aroma

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszerekkel krémesre keverjük konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a vanília aromát, a csipet sót és a tojásokat, és tovább keverjük. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is átkeverjük a géppel.

2. Kanál segítségével hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Egyenletesen elkeverjük, majd egy evőkanálnyit a kezünkbe veszünk a masszából és golyót formázunk belőle, melyet kissé szétlapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. 190 C fokon kb. 25 percig sütjük.

 

Némelyiknek a tetejét egész mandulaszemmel díszítettem, de azért diéta alatt vigyázzunk vele, hogy ne emeljük meg nagyon a kalóriaértékét.

 

Mandulaszem nélkül 1 db (30 g) tartalmaz:

Energia: 122 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 8 g

Zsír: 9 g

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!