• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

A legértékesebb kincsünk, melyet nem tudunk eladni, de megvenni sem

2018.02.07.

A legértékesebb kincsünk, melyet nem tudunk eladni, de megvenni sem

A Pozitív Részecskék

Kezdjük egy találós kérdéssel! Mi az, ami a legértékesebb kincsed, mégsem tudod pénzzé tenni? Mindenki számára fontos, igazi hiánycikk – mégsem árulják sehol a boltokban. Van, aki bármit megtenne érte, hogy megszerezze, akinek pedig megvan, észre sem veszi, hogy mekkora adománnyal rendelkezik. Mi az?

Természetesen az egészség. Erről szeretnék most egy kis szösszenetet írni, mert lehet, hogy neked is hasznosak lehetnek a következő gondolatok, melyeket igyekszem én is mindennap észben tartani.

A Pozitív Részecskék

Amikor a legjobban leterhelt vagy a munkahelyeden, amikor a legtöbb stressz ér és egyre több és több feladat hárul rád nem csak a munkában, de a magánéletedben is, te pedig napról-napra veszítesz a motivációdból, mert nem bírod el a terheket, akkor hirtelen jön egy betegség, amely pillanatok alatt ágynak dönt. Egy kis influenza, egy kósza vírus, vagy rosszabb esetben valami komolyabb betegség. Talán a test természetes védekezési reakciója ez, mert túlhajtottad magad és így kényszerít pihenőre? Sokáig azt gondoltam, hogy így van, de mostanra már másban hiszek.

Egyszer egy idős embertől – aki öreg kora ellenére nagyon jól tartotta magát – megkérdezték, hogy mégis mi a titka? Mitől olyan optimista és hogy van ereje még a munkához?

Azt monda, hogy a titok az, hogy a testben lévő részecskéket pozitív energiával kell feltölteni, ettől nemcsak boldog, de egészséges is lesz a test és a lélek is. Meg kell találni, azokat a dolgokat, amelyek pozitív energiával töltik fel, és mindennap foglalkozni kell velük. Számára a családja, az unokái és a ház körüli teendők jelentették ezeket a pozitív energiával járó dolgokat, melyben mindennap örömét lelte.

Ez a mondat elindított bennem valamit, amit utána sokáig teszteltem magamon. Azt vettem észre, hogy ha jó dolgokra gondolok hosszú távon, akkor valahogy megindulnak az életemben a pozitív dolgok. Anyagi jellegű dolgokat is vonz és pozitív embereket is, akikből hirtelen egyre több lesz körülötted.

Olyan mintha a pozitív gondolatok tényleg képesek lennének pozitív energiával feltölteni azokat a bizonyos részecskéket, amelyek utána magukhoz vonzzák a többi pozitív részecskét is – legyen az egy másik pozitív ember, vagy éppen egy szuper állásajánlat.

Ha a pozitív töltetű részecskék a fent leírt módon működnek, akkor sajnos a negatív töltetű részecskék is léteznek. Tehát, ha elménkben dúlnak a negatív gondolathullámok ("nem vagyok elég jó, úgysem sikerül, nem tudom megcsinálni") akkor ezzel negatív jeleket küldünk a részecskéknek, amelyek így negatívvá válnak és a negatív életeseményeket fogják vonzani. 

Minél több ilyet küldünk, testünk annál inkább negatívvá válik – és azt hiszem, ilyenkor következik be a betegség. Tehát tulajdonképpen saját magunkat betegítjük meg vélt, vagy valós gondolatainkkal és érzéseinkkel.

Persze nincs tudományos alapja a fent leírtaknak és talán erről a témáról már sokan írtak. Nem tudom, az viszont biztos, hogy érdemes kipróbálni. Indítsd el a pozitív hullámokat, és próbáld meg elfelejteni a rosszakat!

Csináld egy héten át, egy hónapon át, vagy egy éven át, és nézd meg, hogy mi változik a testedben és az életedben! Tápláld pozitív energiával a részecskéidet!

Egészségedre!

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay, Unsplash

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!