• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

A street food új dobása: Cakumpakk Street Bistro

 

A street food új dobása: Cakumpakk Street Bistro

Meghökkentő ételekkel új hely nyílt a Blahán

Frissítés: A hely Cakumpakk Street BBQ néven működik.

Szuper a kézműves burger, csípjük az egykezes húsos szendzsókat és a pohárból kanalazható leveseket, de azért már ráfért egy kis újragombolás a hazai street foodra. Egy új íz, egy új párosítás és valami olyan, amire azt mondod, hogy ilyen még nem volt. Most már van.

Cakumpakk néven megjelent a street food vonalon egy új szereplő, ami meghökkentő ízekkel és kreációkkal lépett a színre, egy nem éppen szokványos helyen. Rántott hurkát, prémium rántott húst, vagy csúcskategóriás Valhrona csokoládéból készült csokimousse-t ennél fagylalt tölcsérből a Blahán?

Igen! Miért is ne? Ráadásul mindezt megfizethető áron és villámgyorsan megkapod.

Téli fagyi: csokimousse tölcsérben

Többet kellene a Blaha környékén sétálgatnom, hogy olyan helyekre bukkanjak, mint a Cakumpakk Street Bistro, mely jól megközelíthető, forgalmas helyen található (Rákóczi út 44.), közel az irodaházakhoz.

Ideális hely ahhoz, hogy a munkától elszakadva egy olyan világot fedezz fel az ebédidődben, mely kicsit olyan, mintha haza ugranál a nagyihoz, belekóstolnál a szaftos csirkepörköltjébe, majd egy másik alkalommal óriási mosollyal köszönnéd meg az eléd tett méretes rántott szeletet, melyet tudod, hogy szívvel-lélekkel készített el neked. Mindezt pedig egy frissítő házi szörppel vagy limonádéval koronáznád meg.

A Cakumpakk ételei ilyen emlékeket idéztek fel bennem. Ugyanakkor mindegyikben volt egy meghökkentő csavar is. Mintha a nagyim titokban Széll Tamás kurzusokon vett volna részt. Különleges gasztronómiai élmény volt.   

Ezeket kóstoltam végig:

Előétel: Rántott hurka, savanyított hagyma, almaragu

Eszméletlen ízek, harmónia minden falatban. Ropogós külső után, krémes belső fogadott, melyet a mellé tálalt almaraguval és savanyított hagymával együtt kóstolva úgy éreztem, hogy eddig kimaradtam valami olyanból, amire már régóta vágytam, de nem tudtam pontosan megfogalmazni, hogy mi az. Hozzá kell tenni, hogy én egyáltalán nem szeretem a hurkát, pláne a véreset, de a rántott hurka annyira izgalmasan hangzott az étlapon, hogy úgy érzetem muszáj megkóstolnom. Nagyon jó választás volt.

Leves: Marhapofa gulyás, kovászolt rozskenyérrel

A tökéletes előétel után a gulyás már nem hozta azt az élményt, melyet vártam tőle. A rántott hurka magasra tette a lécet. Ehhez képest a gulyás közepes minősítéssel végzett nálam. Nekem nem volt elég ízes, nem volt elég magyaros ízvilágú. Ugyanakkor a hús állaga tökéletes volt, és egy gazdag, sűrű levest kaptam street food köntösben. Ilyen levest azért nem mindenhol tud enni az ember. De hát az ízek, az élmények hiányoztak, csakúgy, mint a fehér kenyér. A rozskenyér párosítás nekem nem jött be. Értem az egészséges vonalat és azt, hogy a rozskenyérben van annyi savanykás íz, mely tökéletesen passzolhat egy ilyen marha gulyáshoz, de itt ragaszkodtam volna a jól bevált fehér kenyérhez, mely szerintem a legideálisabb tunkoló társa a magyaros leveseknek. 

Az egykezes: Fledermaus, lepénykenyér, fokhagymás tejföl, uborka, szalmaburgonya

Meghökkentő méretek, meglepő ízekkel. Ropogós (a budafoki Brucker sváb pékség által készített) buciban érkezett egy panko morzsában kisütött, omlós hús, mely a prémium kategóriás fledermausból készült. (Ez a szó bőregeret, denevért jelent, mivel a hús formája, melyet a hízott sertés hátsó combjának belső felületéről fejtenek le, a kitárt denevérszárnyhoz hasonló. Ez a sertés legpuhább, legfinomabb része, melyből a legjobb rántott hús készül.)

Az ízeket és a szendvics szaftosságát fokozta a fokhagymás tejfölös öntet és az uborka, a ropogós textúrát pedig a szalmaburgonya. Egy kicsit talán lehetett volna több az öntetből.

Egykezesnek írják, de két kézzel is nehezen tudtam elfogyasztani. Hatalmas adag, komplett ebéd, esetleg kiadósabb vacsora. Mivel a Cakumpakk Street Bistro a buli negyedhez is közel van, így el tudom képzelni, hogy egy jól sikerült buli után valaki csak ezért a szendvicsért ugorjon be.

Főétel: Csirkepörkölt, tejföl, füstölt paprikás galuska

Szerelem már az első falatnál. Jól eltalált magyaros ízvilág, szinte krémes szaft és benne az a meghökkentő füstölt paprikás ízű, lepirított galuska, mely egyben a ropogós textúrát is biztosítja. Egy kevés tejföl kerül a tetejére, így válik teljessé ez a vasárnapi ebédek hangulatát időző extravagáns steet food csirkepörkölt, mely minden falatjával messze repít a Blaha forgalmas csomópontjától egy olyan világba, ahol csakis gondosan elkészített, finom ételek léteznek.

Desszert: Téli fagyi, sós mogyoró

A menün téli fagyi néven szerepel, de a retro hangulatú téli fagyitól igencsak távol áll ez a Valhrona csokoládéból készült, meghökkentő formájú és ízű street food desszert. A Valrhona csokoládét a legjobb nevű éttermek és szállodák konyhái használják desszertjeik elkészítéséhez.

A szuper csoki felhasználásával a téli fagyi elnevezésű desszert a megtestesült öröm étel, mely feldobta a napomat. Mosolyt csal az arcodra, amikor kézbe veszed, mert külsőre olyan, mint egy egyszerű csokoládé fagylalt. Csakhogy ez nem folyik, nem olvad el, és amikor belekóstolsz, akkor egy krémes csokoládé mousse fogad, melyben nemcsak a tálalás, hanem a meggyes íz is visz még egy dupla csavart. 

Ital: kézműves sör, szörp, limonádé és prémium pezsgő

Az epres-bazsalikomos, mesterséges adalékanyagoktól mentes, balatoni CsupaSzörp, vagy a citrusos-gyömbéres limonádé nagyon jól passzol a fenti ételekhez, de akár az Etyeki Kúria borait, fröccseit, a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde kézműves söreit, vagy a Garamvári Szőlőbirtok prémium pezsgőit is elkortyolgathatod a finom ételek után.

A hely új, de a szakmai háttér már jól ismert. Tivadar György (Costes, 67 Étterem és Bistro, Búsuló Juhász) séf és szakmai tanácsadó ötleteit láthatjuk a tányérokon. Az üzletvezető, pedig Blaskó Mihály (Centrál Kávéház, Búsuló Juhász).

barátságos, hívogató külső

előtted készülnek az ételek (pontosabban a befejező műveletek)

az ételeket kint, vagy a galéria részen is elfogyaszthatod

A street food ’’fagyi” és a csirkepörkölt miatt biztosan visszatérő vendég leszek, de legközelebb a halas ételüket is meg kell kóstolnom. A szikiponty, juhtúrós burgonyagombóccal épp oly izgalmasan hangzik, mint a faszénen sült sertésoldalas lepénykenyérben. Az ételeket a szemed láttára készítik el, fogyaszthatod helyben is, vagy kérheted elvitelre. Az adagok bőségesek, a fentieket természetesen nem egyedül fogyasztottam el.

Első osztályú éttermi minőség, street food feeling és megfizethető árak mellett, egy olyan helyet hoztak létre a Blahán, amire már régóta szüksége volt a magyar street food életnek.

Ennyibe került

  • Rántott hurka, savanyított hagyma, almaragu 990 Ft
  • Marhapofa gulyás, kovászolt rozskenyérrel  790 Ft
  • Fledermaus, lepénykenyér, fokhagymás tejföl, uborka, szalmaburgonya  1890 Ft
  • Csirkepörkölt, tejföl, füstölt paprikás galuska  1690 Ft
  • Téli fagyi, sós mogyoró  790 Ft

Hol?

Cakumpakk Street Bistro

1072 Budapest, Rákóczi út 44.

Nyitva: mindennap, 11:30-22:00 (később hosszabb nyitva tartást terveznek)

Teszt időpontja:

2017. május

fotók: Földi Rita

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!