• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Betartatlan tervek

 

10. nap

2014-07-26

Többet és intenzívebben kell tornáznom, mert egyáltalán nincs izomlázam most már. Remélem ma sikerül egy 30 perces intenzív tornát beiktatnom.

A mai nehézség az lesz, hogy ismét családi rendezvényünk van. Az elején a problémáknál azt elfelejtettem a felsorolásba betenni, hogy további fogyókúra nehezítő tényező, hogy nálunk szinte minden hétvégén van egy családi összejövetel, amin elég sok étel és ital van. Vagy bográcsban főzünk valamit, vagy kemencében, vagy sajttálat csinálunk a bor mellé. Ez nagyon jó dolog a családi élet szempontjából, de katasztrófa a fogyókúra szempontjából.

Ráadásul a mai nap ismét arra lettem felkérve, hogy süssek pizzát kemencében. Egy szeletnél többet nem ehetek, és ezt nagyon nehéz lesz megállni. Mára tehát három dolgot is célul tűztem ki: 

1. 30 perces intenzív torna.

2. Sokkal több fehérjebevitel, mint szénhidrát vagy zsiradék!

3. Megállni, hogy csak keveset egyek.

Reggelire a mézes tea után egy pohár kefirt és egy szelet light kenyeret ettem. 

Ebédre ismét a hűtőben található maradékokból főztem, de ezúttal valami könnyű kalóriaszegény ételt. Kalifornia paprikát töltöttem meg zöldséges-virslis rizzsel. (Egy életre el fogom felejteni a virslit!) Ebből 145 grammot ettem, összesen 170 kalóriaértékben. Kellett még hozzá egy kisebb rántott csirkemell is és egy darab paradicsom is. Valamint ettem még a maradék becsinált levesből is 150 grammot. Ez csak 55 kalória volt. Így az ebéd összesen 316 kalóriára sikeredett.

Uzsonnára 379 g görögdinnyét ettem. Imádom, és csak 110 kalória. Nagyon jól laktam vele.

A harminc perces intenzív torna helyett ismét 20 percet mozogtam. 10 perc súlyzózás és 10 perc felülülés volt.

Vacsorára már előre elterveztem és beírtam a programba, hogy két szelet pizzát fogok enni és 2 dl bort engedélyezek csak magamnak. 

A pizzával és a borral nem is volt baj, de voltak még mellette Tunéziából hozott édességek, melyet muszáj volt megkóstolnom. Nem tudom, hogy így mennyi kalóriát vittem be, és igazság szerint a pizzákat sem mértem le, így nem pontos a számítás.

fotó: unsplash.com

A tervemből nem valósult meg semmi és emiatt nem érzem jól magam. A 30 perces tornából húsz perc lett. Bár teljesítettem az előírt fehérje bevitelt, de a szénhidrát százalékos eloszlása több lett. De legalább kevesebb, mint a zsír (most az egyszer). Nem tudtam megállni, hogy ne egyek édességeket.

Az a helyzet, hogy mostanában lelkileg is egyre mélyebb szinten vagyok. Talán ezért engedtem el ismét magam.

De holnap új nap van, és újabb lehetőség is! Igazából büszke is lehetek magamra, mert több mint 1,5 liter vizet ittam ma és nagyszerű, hogy egy diétát 10 napig folytatok, és igazából azon tervem megvalósult, hogy naponta többször eszek rendszeresen és, hogy heti 4 napot tornázok. Folytatnom kell tovább, eredményesebben. 

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!