Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Magyaros diéta?

 

4. nap

2014-07-20

A biztonság kedvéért ma reggel is ellenőriztem a súlyomat. Ki tudja, hátha csak rosszul láttam tegnap. De nem, sőt! Reggel 68 kg-ot mutatott. Nagyon elégedett vagyok! Ez azt jelenti, hogy ha hetekig nem is megy le ennél több és sikerül megtartanom, akkor már nagyon jó vagyok. Mert heti 0,5 kg fogyást írt a kalóriabázis.

Ma ismét gyakorolni szeretném a vizsgatételeket. Úgy tűnik, bejön az, hogy keveset eszem a kalóriadús ételekből. Nem szeretném ezt azért sokáig így folytatni, mert tudom, hogy hosszútávon ez nem célravezető. De több ok miatt úgy döntök, hogy időre feladom az előre kitűzött elveimet.

Első ok a közelgő vizsga. Ez azt jelenti, hogy októbertől már tarthatom az elveket. A második ok, az, hogy jobb még az elején letudni a nehéz ételeket, mert így fokozatosan állhatok át egy egészségesebb életmódra. Addig is szépen rászoktatom a szervezetem arra, hogy kevesebb kalóriával is beérje egy nap. A harmadik ok pedig az, hogy így rá kell vennem magam az intenzívebb sportolásra. A negyedik ok, hogy rá kell jönnöm, arra, hogy hogyan tudok kevesebb zsírt bevinni és több fehérjét.

Ma az első tétellel kezdek a hagyományos vizsgatételsorból. Ez azt jelenti, hogy ebédre egy kisebb csésze bográcsgulyás lesz csipetkével (párom nagy örömére). Ezt nem nagyon kell már gyakorolnom, de elhatároztam, hogy végigfőzöm a teljes tételsort. Vacsorára pedig egy könnyű jércesaláta lenne. Ha nem kaptunk volna ismét egy vacsorameghívást. Hat órakor harcsapaprikás várható galuskával. Szóval jércesaláta marad holnapra, a harcsapaprikásból pedig keveset tervezek enni és galuska nincs hozzá számomra.

A kalóriabázison beállítottam már a gulyáslevest és a harcsapaprikást is. Egész kevés kalóriát ír rá, ezért úgy döntök, hogy reggelire 400 kalóriát viszek be, de nem vagyok igazán éhes. A szokásos mézes teával kezdek, majd 10 órakor két tojásból csinálok rántottát, egy darab paradicsomot és két szelet light toast kenyeret eszem hozzá (ezt tegnap szereztem még be, csakhogy ne le legyen annyira bűntudatom). Egy szelet kenyérben 50 kalória van, ami nagyon jónak számít. A reggelimmel összesen 405 kalóriát viszek be. Ezzel lazán kibírtam ebédig.

Ebédre 310 g gulyáslevest mértem ki. Nagyon finom lett (recept itt), de nem tudtam megenni a kiszedett adagot, hagytam uzsonnára is. 1 szelet light toast kenyeret ettem még hozzá. Érdekes, de mindez csupán 222 kcal bevitelt jelentett. Örülök, hogy olyan sokat csináltam a gulyáslevesből, mert így honlap is tudok belőle enni.

Uzsonnára újra túrógombócot csináltam, de ezúttal diétás verzióban. (Recept itt.) Isteni lett! 2 db-ot ettem belőle 2 evőkanál nektarinos joghurttal összesen 213 kalóriát fogyasztva.

Vacsorára 250 g harcsapaprikást számoltam és sajnos volt még egy kisebb adag fagyi is és 1 dl félszáraz fehérbor is. Így összesen 527 kalória csúszott le vacsorára.

Látható, hogy a mai nap nagyon finomakat ettem és úgy éreztem, hogy sokat is, viszont a kalóriabázis szerint csupán 1367 kalóriát vittem be a szervezetembe. Ez kevesebb, mint tegnap. 

A zsírt ma is túlléptem, de a fehérje és a szénhidrát mennyisége jó volt. 1 liter víz ment le ma is, és nem tornáztam semmit. A súlyom pedig továbbra is 68,5 kg. Elégedett vagyok és jóllakott.

Lehet, hogy időközben stratégiát módosítok és az elnevezés is változik magyaros diétára? Esetleg lehetne az a neve, hogy gulyásleves fogyókúra... 

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza