Gluténmentes ételek
Gombapörkölt
2014.05.27.Imádom a magyar konyhát, már csak amiatt is, hogy szinte bármiből tud pörköltet csinálni. A gombapöri kedvenc ételeim listájának csúcsán helyezkedik el.
továbbHajdinalisztben bundázott zöldségek
2014.04.18.Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.
továbbGyulaival töltött sertéskaraj
2014.03.17.Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is, vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.
továbbBécsi burgonya (Rita módra)
2014.03.17.Először is muszáj megmagyaráznom ezt a nagyképű elnevezést. Ismét ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy nevemet adjam egy ételhez, de ezúttal talán van is valami csekély alapja a dolognak.
továbbPanna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával
2014.03.17.Imádom a panna cottát, mert nagyon egyszerűen el lehet készíteni és mindig óriási sikert arat. A feltét lehet áfonya lekvár, vagy bármilyen gyümölcs is. Most viszont egy kakaós és egy kávés granitát készítettem hozzá.
továbbMézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel
2014.03.17.Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető csirkés recept. A köretet variálhatjuk is. Lehet rizs helyet steak burgonya, vagy sima párolt rizs is. Grillen is elkészíthetjük a szárnyakat, így a grill szezon egyik sztárja lehet.
továbbKivis-zöldalmás smoothie édesköménnyel
2014.03.17.Reggelire kiváló vitaminbomba lehet ez a turmix. A kivi jó stressz ellen, magas vérnyomásra, erősíti az immunrendszert, és persze fogyasztó hatású is. Az édeskömény aktiválja a női hormonokat, és ezzel enyhíti a klimax tüneteit. Ugyanakkor a fogyókúrázók ne felejtsék el étvágyjavító hatását sem.
továbbFokhagymás-petrezselymes tengeri süllő
2014.03.17.Őszintén szólva nem sok halfajtát kedvelek. Azt mondják, hogy a magyarokra általában az jellemző, hogy kevés halat esznek és nem is nagyon szeretik az intenzív halak ízét. Szeretjük, ha nem annyira hal ízű az a hal. Sőt! Még jobb, ha egy kicsit csirke ízű. Valahogy így vagyok ezzel én is.
A tengeri süllő viszont kellemes ízű hal, melyet fűszerekkel nagyon jól lehet alakítani, variálni.
Csőben sült brokkoli
2014.03.17.Egyszerű és finom étel a hétköznapokra. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, magnézium stb.) viszont kalóriában szegény. Segíti a szervezet méregtelenítését és jó a magas vérnyomás ellen.
tovább