Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

2014.12.23.

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

A szálkamentes afrikai harcsához nagyon jól illik az alma. Ahol alma van, ott pedig kell egy kis camembert sajt is, és ha már camembert sajt, akkor legyen egy kevés dió is. Na, így alakult ki ez a halas étel. A ruccola pedig a dió ízt erősíti meg a fogásban.

Hozzávalók (4 személyre):

700 g bőr nélküli afrikai harcsafilé

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

½ narancs leve

1 ek. vaj

2 db savanykás alma

50 g trappista sajt

240 g camembert sajt (natúr vagy zöldborsos)

a körethez:

jázminrizs

1 marék pirított dió

1 marék ruccola

 

Elkészítés:

1.  A harcsát megmossuk, és egyforma darabokra vágjuk.  Egy jénai tálba vagy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal megszórjuk és narancslevet locsolunk rá. 10-15 percig állni hagyjuk.

2. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivesszük, és felszeleteljük. Az almaszeleteket sorba rakjuk a halon, majd megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal, végül camembert sajt szeleteket teszünk rá.

Egy kanál vajat teszünk még a halhoz és előmelegített 180 C fokos sütőben (alsó és felső sütés) kb. 15 percig sütjük.

Jázminrizzsel, pirított dióval és ruccolával tálaljuk.

vissza

Hozzászólások