Húsos főételek
Bécsi burgonya (Rita módra)
2013.11.27.Először is muszáj megmagyaráznom ezt a nagyképű elnevezést. Ismét ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy nevemet adjam egy ételhez, de ezúttal talán van is valami csekély alapja a dolognak.
továbbGyulaival töltött sertéskaraj
2013.11.19.Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is (például egy aszalt szilvás mártással és egy kis burgonyafánkkal), vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.
továbbSertéspörkölt galuskával
2013.11.18.A sertéspöri nálam általában a gulyáslevessel egyszerre készül. Fele hús megy a leveshez, a másik fele pedig a pörihez. Csinálhatjátok marhalábszárból is, de nekem a sertés jobban ízlik.
továbbPaprikás csirke galuskával
2013.11.18.Csirkepaprikás vagy paprikás csirke, de semmiképpen sem csirkepörkölt, mivel a csirkepörkölt nem tartalmaz tejfölt. Persze mikor a tányérra kerül, azért én alaposan megkínálom vele a csirkepörit is, de a főzésnél nem adunk hozzá.
továbbMézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel
2013.11.18.Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető csirkés recept. A köretet variálhatjuk is. Lehet rizs helyet steak burgonya, vagy sima párolt rizs is. Grillen is elkészíthetjük a szárnyakat, így a grill szezon egyik sztárja lehet.
tovább