• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Csirkepörkölt galuskával

2014.07.23.

Csirkepörkölt galuskával

A csirkepörkölt megint egy magyaros, igen lakató étel, mely nálunk nagy családi kedvencnek számít.

Hozzávalók (6 személyre):

4 db csirke alsó comb

4 db csirke felső comb

4 db csirkeszárny

(lehet bele tenni csirkemellet is)

4 db nagyobb vöröshagyma

2 db fokhagyma

2 ek. fűszerpaprika

3 csipet őrölt feketebors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 db tv paprika

2 db paradicsom

étolaj

a galuskához:

1 kg finomliszt

3 db tojás

3 ek. só

víz

 

Elkészítés:

1. Kockára vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A húst megtisztítjuk, ha szükséges szőrtelenítjük. (Én gyertyaláng felett szoktam.)

2. Étolajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paprikát és üvegesre pároljuk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy zúzott fokhagymát.

3. Kevés vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Fűszerezzük. Kevés vizet öntünk még rá, úgy, hogy félig ellepje a húsokat. Kb. egy óráig fedő alatt főzzük. Közben az elpárolgó vizet szükség szerint pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, adjunk hozzá még egy zúzott fokhagymát.

4. Sós vizet forralok a galuskához. Egy keverőtálba öntöm a lisztet és hozzáadom a tojásokat. Jól megsózom (kb. 3 ek. só kellhet bele). Hozzáöntök annyi vizet, hogy sűrű ragadós tésztát kapjak. Forrásban lévő vízbe két adag galuskát szaggatok. Közben elkeverem. Megvárom, hogy újra felforrjon a víz, majd tésztaszűrővel kiveszem. Vízzel leöblítem, alaposan lecsepegtettem és egy tálba teszem. Az elkészült csirkepörkölt zsírjából le lehet szedni egy-két kanállal és el lehet keverni a galuskával, hogy ne álljanak össze a szemek. Illetve keverhetünk hozzá egy evőkanál vajat is. Nagyon finom lesz tőle.

Uborkasalátát kínálok hozzá.

 

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!