• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

24 tipp Karácsonyig, hogy semmivel ne csússz el!

2017.11.28.

24 tipp Karácsonyig, hogy semmivel ne csússz el!

Készüljünk együtt!

Az üzletek már novemberben tele vannak meseszép karácsonyi díszekkel és mindenhol finom sütemény illat száll a levegőben. A legtöbb helyen már narancs és fahéj dekorációkat lehet látni az ajtókon, melyeken hipp-hopp bekopogtat a karácsony. Idén ne csússz el semmivel! Készülj, tervezz előre, így az ünnep varázsát aggódás nélkül megélheted. Hiszen a karácsony több mint egy ünnep! Több érzelem van benne és több szenvedély, de leginkább több nosztalgia. Emlékezz azokra az örömökre, melyeket gyerekként átéltél a karácsonyi készülődés során! Próbálj meg minél több boldog pillanatot visszacsempészni ezekből. 

Ez a 24 tipp a segítségedre lehet abban, hogy mindenre jusson elég időd.


december 1. | Készíts adventi koszorút!

2020-ban advent első vasárnapja november 29-re esik. Ha nincs még adventi koszorúd, akkor vesd be ezeket a last minute ötleteket és szinte már rögtön meg is gyújthatod az első gyertyát, amint elkészültél vele.

Hogyan készíts adventi koszorút 4 lépésben?

Hogyan készíts adventi koszorút 4 lépésben? A karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól, december 25-ig számított időszakot a keresztény ...

december 2. | Készíts adventi kalendáriumot!

A boltban kapható falatnyi csokit tartalmazó kalendáriumok helyett, sokkal személyesebb ajándékkal is meglepheted szeretteidet, vagy akár magadat is.

Ebben a cikkben számos inspirációt találsz, megtudhatod, hogy milyen meglepit érdemes az adventi naptárba rejteni és ötleteket meríthetsz az otthoni elkészítéshez.

Felejtsd el a szokásos, csokis adventi naptárakat!

Felejtsd el a szokásos, csokis adventi naptárakat! Ajándékot adni öröm. Egy adventi kalendárium által 24 aprócska ajándékkal lepheted meg ...


december 3. | Öltöztesd karácsonyi díszbe az otthonod!

Készülődj a karácsonyra azzal, hogy ünnepivé varázsolod az otthonodat! Ehhez elég lehet néhány kiegészítő, egy gyertya vagy egy-egy fenyőág is. Előszedheted a karácsonyfadíszeket is, és feldíszítheted velük az ablakokat vagy a lépcsőkorlátot. Az alábbi cikkben mutatok néhány ötletet, melyekkel a lakás minden részébe karácsonyi hangulatot varázsolhatsz.

Öltöztesd karácsonyi díszbe az otthonod!

Öltöztesd karácsonyi díszbe az otthonod! Készülődj a karácsonyra azzal, hogy ünnepivé varázsolod az otthonodat. Ehhez elég lehet néhány ...

Elképesztő karácsonyi világítás ötlet, amelyet látnod kell!

Elképesztő karácsonyi világítás ötlet, amelyet látnod kell! Ahogy közeledik a karácsony, egyre több helyen ünnepi fénybe borulnak a házak és az udvarok. Szépen ...

december 4. | Állítsd össze a mikulás-csomagokat!

A Mikulás-csomagok összeállítását érdemes pár nappal átadás előtt elkezdeni, főleg ha néhány gasztroajándékot is szeretnél tenni a csomagba. Az alábbi cikkekben számos ötletet találsz, melyeket akár az utolsó pillanatban is be tudsz vetni, ha már az összes csoki mikulás elfogyott a boltokban.

A legédesebb, saját készítésű gasztroajándék karácsonyra vagy mikulásra

A legédesebb, saját készítésű gasztroajándék karácsonyra vagy mikulásra Ezek a forró csoki pálcikák garantáltan felolvasztják a szíveket is. Jó érzés egy bögre forró ...

Gasztroajándékok saját kezűleg karácsonyra - 1. rész

Ehető és iható finomságok ajándékba, melyekkel elbűvölheted szeretteidet Még csak november van, de már egyre inkább érezhetjük, hogy nyakunkon a karácsony. Ha nem akarsz az utolsó pillanatban az ajándékok után futni, akkor jobb, ha már előre megtervezed, hogy kinek mit fogsz ajándékozni a szeretet ünnepén. A gasztro-rajongókat lepd meg saját készítésű, ehető vagy iható finomságokkal!

december 5. | Készíts listát a karácsonyi ajándékokról!

Írd össze, hogy kinek és mit fogsz ajándékozni! Ha még december elején elkészíted ezt a listát, akkor kellő időd lesz megtalálni mindenki számára a legmegfelelőbb ajándékot. Ne feledd, hogy tárgyi ajándékok helyett élményajándékokat is adhatsz!

december 6. | Ma kapcsolódj ki egy karácsonyi hangulatú filmmel!

Miklós napján válassz stílusosan egy Télapós filmet ezek közül!

Toplistás karácsonyi filmek

Toplistás karácsonyi filmek A karácsonyi készülődés elengedhetetlen programja a karácsonyi filmek nézése. Talán mindenkinek ...

december 7. | Karácsonyi illatterápia

Hétvégén jól esne valódi pihenés? Lazíts egy kis karácsonyi illatterápia segítségével! Tegyél narancsolajat párologtatóba, vagy vegyél egy forró fürdőt és csepegtess bele pár cseppet! A narancs illata a legtöbb emberben örömöt, kellemes érzést kelt már pár perc elteltével is.

A karácsony illata jobb kedvre derít!

Egy kevés narancs, szegfűszeg és fahéj, és máris karácsonyi illat lengi be az otthonodat. Próbáld ki a hangulatjavító hatását!

december 8. | Foglalj időben!

Ha téli pihenést tervezel, akkor már jó előre le kell foglalnod a szállásokat és a különböző téli programokat. A legfelkapottabb szállodákban talán már nem lesz hely karácsonyra, vagy szilveszterre, de kisebb településeken még biztosan találsz olyan szuper helyeket, ahol hangulatosan töltheted az ünnepeket, vagy akár néhány pihentető napot az új év első hetében.

december 9. | Irány a karácsonyi vásár!

A sült gesztenye, a forralt bor, a kenyérlángos és ezerféle karácsonyi csecse-becse lelőhelye a karácsonyi vásár. Ma indulj el a budapesti Vörösmarty térre, a Bazilikához, vagy valamelyik vidéki városban lévő karácsonyi vásár valamelyikébe egy kicsit hangolódni és feltöltődni csillámporos karácsonyi energiákkal.

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren A

december 10. | Itt az ideje elkezdeni a mézeskalácssütést!

Nálam már november végén elkészül az első mézeskalács adag, melyből természetesen egy darab sem marad már pár nap múlva. Ez a sütemény – ha kellően elrejted az édesszájú otthoni manók elől – ki fog tartani karácsonyig. Érdemes több adagot is készítened. Egy nagyobb adagot a karácsonyfára, díszként. Egy másik nagy adagot az ünnepekre, hogy legyen mivel megkínálnod a vendégeket, és egy harmadik nagy adagot magadnak is, hogy a nagy karácsonyi készülődésben legyen mit majszolnod.

Nézd meg itt a puha mézeskalács receptemet!

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács A kedvenc mézeskalács receptem, mellyel nem kell várni, hogy megpuhuljon. Dobozokban tárolva még hetekig ugyanolyan puha marad, mint sütés után. Elmaradhatatlan sütemény karácsonykor. Hozzávalók (kb. 70 db-hoz) 125 g margarin 125 g kristálycukor 250 g akácméz 500 g búzafinomliszt 1 csomag mézessütemény fűszerkeverék (Kotányi) 1 zacskó sütőpor 1 evőkanál szódabikarbóna 1 db tojás 4 evőkanál kakaópor 1 ek.

december 11. | Készíts forró csokit!

Lazíts ma egy igazán finom forró csokival! Hallgass hozzá karácsonyi zenéket vagy nézz meg egy karácsonyi filmet!

Forró csoki recept itt

december 12. | Szerezd be a karácsonyfát és a szaloncukrokat!

Ha a legszebb, legformásabb fát szeretnéd, akkor nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni a vásárlást. Innen mindent megtudhatsz a karácsony jelképéről!

5 dolog, amit tudnod kell a karácsonyfáról

5 dolog, amit tudnod kell a karácsonyfáról

Tudtad, hogy a szaloncukor igazi magyar specialitás?

Szaloncukorral csak a magyar karácsonyfákat díszítik, külföldön nincs hagyománya a karácsonyfa szaloncukorral való díszítésének. 

A felmérések szerint legkedveltebb ízek a zselés a marcipános és a kókuszos. Neked melyik a kedvenc ízed?

Akármelyik is legyen, december első felében érdemes beszerezned, mert ilyenkor még sokkal nagyobb a választék.  De beszerzés után jól rejtsd el, hogy maradjon még belőle az ünnepekre!

december 13. | Tervezd meg a karácsonyi menüt és szerezd be a hozzávalókat időben!

Halászlé, sült pulyka, töltött káposzta? Nálatok mi kerül a karácsonyi terített asztalra? Érdemes már jó előre megtervezni, így bőven lesz időd minden alapanyagot beszerezni, még a karácsonyi őrület elején. Hidd el, nem jó a szupermarketben az utolsó zacskó mazsoláért küzdeni egy másik háziasszonnyal.

A hentesnél vagy a kedvenc piaci árusodnál jó előre rendeld meg a szükséges húsokat, halakat!

A hagyományos ünnepi fogásokat egészítsd ki néhány különlegesebb étellel is! Persze, ne karácsony napján kísérletezz, hanem készítsd el már előre és teszteld le a kiválasztott fogást, így elkerülheted a csalódást a nagy napon.

Ne felejtsd el megkérdezni a vendégeidet, hogy van-e valamilyen ételallergiájuk! Nem lenne jó, ha karácsony napján derülne ki, hogy laktózérzékeny vendégeid is vannak, és te az összes habos sütemény receptjét bevetetted.

Karácsonyi ételek itt.

december 14. | Szerezd be az összes ajándékot!

Most már tényleg szerezd be az összes ajándékot! Ezt megteheted kényelmesen, otthonról is. A legtöbb helyen akár már másnap kihozzák az ajándékot, melyet már csak be kell csomagolnod. Nézz szét a BestStuff ajándékai között!

december 15. | Tervezd meg milyen lesz a karácsonyfád, és szerezd be a díszeket!

Mindig ugyanazokat a díszeket használod, vagy minden karácsonykor más színekben pompázik a fád? Ehető díszeket is teszel rá? A habcsókokat, a szárított narancsokat és a mézeskalácsokat készítsd el időben! Nézd meg, hogy jó-e még a karácsonyfa izzó és ellenőrizd, hogy van-e elég kampó a karácsonyfadíszekhez!

december 16. | Készíts mézeskalács házat!

A mézeskalács ház készítése során igazi karácsonyi hangulat kerít hatalmába, ahogy a gyömbéres-fahéjas ház darabok ellepik a konyhád minden részét. Nem számít az sem, ha cukormázban úszik az egész lakás, hidd el megéri! Műved a karácsonyi dekoráció része lehet, és jó kedvet varázsol a szívedbe, amikor csak ránézel. Akár jövőre is elteheted, de el is ajándékozhatod.

december 17. | Csomagold be az ajándékokat!

Ha már túl vagy az ajándékok beszerzésén, akkor már csak egy dolog van hátra: az ajándékok becsomagolása. Ha nem szeretnél a sablonos ajándéktasakokhoz nyúlni, hanem valami kreatív megoldást keresel, akkor az alábbi cikkben találsz néhány könnyen elkészíthető, ugyanakkor rendkívül stílusos megoldást.

Csomagolj stílusosan! - tippek karácsonyi ajándékok csomagolásához

Csomagolj stílusosan! - tippek karácsonyi ajándékok csomagolásához Ha már túl vagy az ajándékok beszerzésén, akkor már csak egy dolog van hátra: az ...

december 18. | Készíts forralt bort!

Hívd át a barátaidat ma este és készítsetek egy nagy adag forralt bort! Egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket és akár az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti. Tuti siker lesz, ha így készíted el:

Hogyan készíts csajos forralt bort?

A legfinomabb, legfűszeresebb csajos forralt bor receptje Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken vitatkozhatunk, viszont az kétségtelen, hogy egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket, és az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti. Hangulatos forró ital a karácsonyi vásárokban és meghitt percekhez hozzájáruló finomság egy kettesben eltöltött estén is.

december 19. | A finisben vagy, tarts egy kis énidőt!

Testileg és lelkileg is rá kell pihenni az ünnepekre. Ha lehet, ma tarts egy pihenő napot!

december 20. | Tervezd meg az ünnepi terítéket!

Most még nem késő beszerezni a szalvétákat és néhány asztali gyertyát. Pinteresten remek ötleteket találni a karácsonyi terítésre, inspirálódj innen!

Pinterest

undefined

december 21. | Utolsó bevásárló körút!

Irány a piac és a hentes! Szerezd be a friss árukat és gyűjtsd be a húsokat, zöldségeket, az előre megrendelt finomságokat és minden apróságot, ami még kellhet a karácsonyi asztalra!  A húsokat, halakat, ha szükséges, akkor le is fagyaszthatod még pár napra.

december 22. | Süsd meg a bejglit!

Az elmaradhatatlan karácsonyi süteményt pár nappal karácsony előtt érdemes elkészíteni. Készíts mákosat vagy diósat, de a hagyományos ízek mellett marcipánossal, vagy a gesztenyéssel is kísérletezhetsz.

Bejgli recept itt

december 23. | Készülj elő!

Amit csak lehet, készítsz el előző nap! A saláták, a szószok, a mártások még finomabbak, ha egy éjszakát állnak a hűtőben. A halászlevet és a töltött káposztát is előre megfőzheted, így 24-én már nyugodtan ünnepelhetsz.

december 24. | Ünnepelj!

Ha a 24 tippet mind követted, akkor mára már karácsonyi pompában ragyog a lakás, az ajándékok becsomagolva várják az átadás pillanatát, a hűtőben elkészülve sorakoznak a köretek és a félkész húsok, melyeket csak meg kell sütnöd, vagy fel kell melegítened. Így hát nem maradt más hátra, mint hogy élvezd az ünnepet, hogy koccints egy finom pezsgővel vagy egy fűszeres krémlikőrrel a karácsonyra, és persze magadra is, hogy ilyen ügyes voltál.

Boldog Karácsonyt!

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay, Unsplash

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!