Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

2017.03.10.

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Tavaszi burgonyakrémleves egy kis csavarral

Dobd fel a jól megszokott krumplilevest friss snidlinggel, ropogós kolbászchipsszel és egy kevés fehérborral! Ezentúl mindig így készíted majd!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 3 ek. ír vaj
  • 8 db burgonya ("B" típus vagy "C" típus)
  • 250 ml tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor (Olaszrizling)
  • víz
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 marék snidling
  • 150 g kolbász

Elkészítés

1. A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, de nem hagyjuk ázni a vízben!

2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és a kockázott burgonyát kissé megpirítjuk benne. Pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendiót adunk hozzá, és többször megkeverve puhára főzzük.

3. Amikor a víz kezd elpárologni, akkor hozzáöntjük a tejszín felét és egy kevés fehér bort is. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.

Visszatesszük a tűzhelyre és a maradék tejszínt hozzáöntve tovább főzzük. Végül hozzáöntjük a maradék bort is.

Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk még hozzá tejszínt vagy bort!

Melegen tálaljuk kolbászchipsszel és snidlinggel megszórva.

A kolbászchipszet úgy készítjük, hogy a vékonyra karikázott kolbászt sütőpapíron,  220 C fokos sütőben ropogósra sütjük, kb. 7 perc alatt.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!