Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Így lett az ébresztőmön minden hétköznapra beállítva a 4:30

2020.04.12.

Így lett az ébresztőmön minden hétköznapra beállítva a 4:30

avagy reggeli rutin optimisták számára

Nem szeretem a szabályokat. Mégis, ki szereti? Hatalmas szabadságvágyammal ellentétes minden részleges vagy hosszú távú korlátozás. Még azok is, amelyeket magamnak vezetek be. Ugyanakkor belátom, hogy szükségesek ezek. Ha el akarom érni a céljaimat, akkor először is szabályokat kell alkotnom és a következő lépésben bizony be is kell tudnom tartanom. Leírom, hogy milyen szabályokat alkottam a reggelimre vonatkozóan, hogy optimistán kezdjem a napomat.

Ahogy kinyitom a szemem, egy nagy nyújtózással kezdem a napot (Azt hiszem ezt a kutyámtól lestem el, ő is mindig így tesz miután egy jót aludt). A nyújtózás valójában nagyon hasznos az izmoknak és a csontoknak is. Kellemes és egészséges is, így ez a nap első örömtevékenysége. Nyújtózás közben arra gondolok, hogy milyen hálás vagyok az életemért. Azért, hogy van munkám, lakásom, szerető családom, jó fej barátok, cuki kutyám, és örömet adó hobbijaim. Tehát, fejben lejátszok egy hála listát. Ez a lista nincs fent a SoundCloud-on és nem tölthető le a Spotify-ről sem. Ezt a listát mindenkinek egyénileg kell megalkotnia.

Egy olyan kávéimádónak, amilyen én vagyok, természetesen a reggeli kávé a nap első gasztro öröme. Ezt rendszerint az ágyba visszabújva kortyolgatom el. Nem szabad ám csak úgy lehörpinteni! Cseppenként kell adagolni, mint az infúziót. Így lehel beléd életet. A kávé kortyolgatása alatt előveszem a laptopomat és olvasok. Ilyenkor jöhetnek azok a szövegek és azok a feladatok, amikre előző nap nem jutott már időm. Ha előző nap írtam egy blogbejegyezést, akkor reggel újra átolvasom, tiszta fejjel. Jellemzően ilyenkor találok még benne egy csomó hibát és új ötleteim is támadnak, hogy mit lehetne még írni. De ezzel a feladattal nem töltök órákat. Kávé után ugyanis fél óra múlva kell a reggeli is.

A reggeli nagyon fontos, ahhoz hogy jól induljon a reggelem. Míg az amerikai sztárok a zöld turmix nélkül, addig én a csokis zabkásám nélkül nem indulok el otthonról. NEVER. Kevesen értik, hogy hogyan tudok minden reggel csokis zabkását enni már cirka öt éve. Én sem értem, de tényleg így van. A reggeli zab, amit mandulatejjel öntök fel, és magas kakaótartalmú kakaóporral, egy csipet fahéjjal és nyírfacukorral keverek el, nekem olyan csemege, ami kell egy boldog napkezdéshez. (Pontos recept itt.) A benne lévő rostok támogatják az anyagcsere folyamatokat, a kakaó zsírtartalma energiát biztosít, a fahéj egy picinyke zsírégető, a mandulatejben meg elvileg Kalcium van (de ebben azért nem lennék olyan biztos). 

A reggeli elfogyasztása után bekapkodom a vitaminjaimat. ABC sorrendben: C, D, Magnézium, Omega 3, meg persze a grapefruitmag cseppek, ami vírusos időszakban valódi elixír.

Még mindig nem indultam el otthonról, mert jön a napi feladatok átgondolása. Előveszem a határidőnaplómat és egy papírcetlit. A naptárban megézem, hogy milyen feladat van felírva és átgondolom, hogy mi az, amit még aznap szükséges elvégeznem. Ezekből készítek egy listát a cetlire. Utána számokkal bejelölöm a fontossági sorrendet, hogy nap végén élvezhessem, hogy minden pontját kipipálhatom (persze ilyen ritkán van, mert általában a listámra beékelődnek még be nem tervezett dolgok is, amelyekre nem tudok nemet mondani, de szerencsére egyik erős pozitív tulajdonságom a rugalmasság).

Mindezek a rutintevékenységek elvégzése órákba telnek és hogy még az adott napi styling is meglegyen, nyilván jóval előbb kell kelnem, hogy 8-ra beérjek a munkahelyemre. Így lett az ébresztőmön minden hétköznapra beállítva a 4:30. De legalább optimistán indul a nap, mert már kora reggel feltöltöm magam pozitív gondolatokkal és élményekkel. 

 

Szerző: Földi Rita

vissza