Fő kategória: | előételek, vendégvárók |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Szezon: | őszi |
Alkalom: | húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Camembert sajttal töltött sült alma
Mit szólnál egy különleges őszi vacsorához? Készíts Camembert sajttal töltött sült almát! Előételnek is tökéletes.
Hozzávalók (3 személyre)
- 3 db alma
- 2 csomag camembert sajt
- 1 marék dió
- ½ citrom leve
- 2 ek metélőhagyma
- só
- worchester szósz
- 2 ek. vaj
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés
1. A vajat kissé felolvasztjuk, és habverővel habosra keverjük. Belekeverjük egy fakanállal az 1 cm-es kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, worchester szósszal, zúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Majd az egészet szitán áttörjük, hogy egy sokkal lágyabb krémet kapjunk. Ezt a krémet és a maradék durvább részeket három részre szedjük. Az egyikbe snidlinget keverünk, a másikba száraz serpenyőben elősütött és durvára aprított diót, a harmadikba lehet apró almakockákat, vagy maradhat üresen is.
2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kiszúrjuk. Nem kell teljesen, hogy ne folyjon ki a sajt a sütésnél. A felső egyharmadát levágjuk az almának, és belsejét karalábévájóval kiszedjük, hogy minél több töltelék férjen bele.
Amíg az almákkal dolgozunk, tároljuk citromos vízben, hogy ne barnuljanak meg.
3. Végül a háromféle tölteléket belekanalazzuk a lecsöpögtetett almákba, rátesszük az alma fedelét és kivajazott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
A megsült almákat kihűtjük, tetejét snidlinggel megszórjuk.