Fő kategória: | levesek |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | nyári |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | gluténmentes, tojásmentes, húsmentes |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Népszerű témák: | sütés nélkül, villámgyors receptek elfoglalt embereknek |
Hideg gyümölcsleves
Meleg napokra ajánlom ezt a levest, amikor jól esik egy hideg, krémes üdítően gyümölcsös leves. További előnyei, hogy pofon egyszerű elkészíteni és bármilyen gyümölcsből megvalósítható.
Hozzávalók (4-6 személyre)
400 ml habtejszín (OKÉ)
400 ml narancslé
½ citrom leve
kb. 8 dkg porcukor
1 ek. gyümölcslikőr (pl.: őszibarack vagy cseresznye)
gyümölcsök (pl.: eper, alma, narancs, körte, sárgadinnye, görögdinnye stb.)
Elkészítés
1. A habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük. Habverővel elkeverjük benne a porcukrot. Felöntjük a narancslével. Elkeverjük. A citrom levével és a likőrrel ízesítjük.
2. Belekeverjük az apró darabokra vágott gyümölcsöket és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Tejszínhabbal hidegen tálaljuk.