Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves
Zsályás fokhagymakrémleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes
Konyha:mediterrán
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

 Hozzávalók (6 személyre)

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • 450 g tejföl
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé
  • őrölt fehér bors
  • 3-4 db friss zsályalevél

Levesbetét:

  • 6 db pirítós kenyér
  • sajt ízlés szerint

 Elkészítés

1. A vajat felforrósítjuk és beletesszük az apróra vágott zsályaleveleket. Liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst. Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.