• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

2016.02.01.

Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

A Fitness töltött kápia paprika receptemmel versenyzek, melyet darált csirkemellel és bulgurral készítek el. Mellőztem a receptből a cukrot, lisztet igazából semmi szükség nincs rá és nekünk sincs arra a plusz kalóriára. A bulgur nagyon egészséges, a csirke pedig tele van fehérjével.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db kápia paprika. (lehet tv, kaliforniai stb.)

200 gr bulgur

300 gr csirkemell

1 doboz/üveg cukormentes sűrített paradicsom (amit szeretsz és jó íze van)

hús alaplé vagy leveskocka

2 kk só

2 kk fekete bors (frissen őrölt)

1 csipet cayen bors

bazsalikom (friss, ha lehet)

petrezselyem (friss, ha lehet)

1 ek. szójaszósz (cukormentes)

 

Elkészítés:

1. A paprikákat megmosom, levágom a szárát, kimagozom. (A csumáját ne dobjuk ki szükség lesz még rá.)

2. A csirkemellet ledarálom vagy aprító segítségével finomra aprítom, összekeverem a sóval, borssal, cayen borssal, szójaszósszal, petrezselyemmel (de ízlés szerint nyugodtan bármi elhagyható, hozzátehető).

3. A bulgurt megmosom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm és előfőzöm. Érdemes alaplét használni, ha van, nagyon jó ízt lehet neki adni vele. Akkor jó, ha már nem ropog a fogunk alatt, de még nem is főtt meg teljesen (kb. 10-15 perc). Leszűröm és lecsepegtetem. Összekeverem a darált csirkemellel és betöltöm a paprikákba. A paprikákat lezárom a levágott végükkel, két fogvájó segítségével rögzítem. Nagyon szép lesz dísznek mellé. Ha maradt még a töltelékből, gombócot formálok belőle.

4. Összekeverem a paradicsom sűrítményt kétszer annyi vízzel, megszórom bazsalikommal és petrezselyemmel, fekete borssal. Magas falú tepsibe rakjuk a paprikákat és ráöntjük a paradicsomos szószt. A paprikákat megszurkálom, hogy távozni tudjon a gőz belőle, így nem reped szét. A tepsit fóliával lefedve 160 fokon 35-40 percet sütöm. Az idő leteltével leveszem a fóliát még egy kicsit sütöm így.

Jó étvágyat!

Ecsedi Dániel

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!