• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Lelkesdiétázó: Valentin napi keksz

2016.02.13.

Lelkesdiétázó: Valentin napi keksz

,,Mindig megbeszéljük, hogy nem tartunk Valentin napot. De azért én mindig sütök valamit :-) és mindig kapok virágot :-) Ez a mézes keksz ami nagyon hasonlít a zabkekszre bevált csokis mázzal de még jobban anélkül. Utazáshoz is kiváló, ha megéhezünk, sőt tízórainak is jó suliba. Barátnőkkel teázáshoz is szuper.”

A receptet a Lelkesdiétázó küldte be.

,,Főzni a szeretteimnek, a barátoknak, hozzávalókat válogatni a polcokról, recepteket bújni újabb és újabb inspirációért, kipróbálni, alkotni, fejleszteni és mindezt megírni. Minél egészségesebbet és bárki számára fogyaszthatót adni. Ez a lelkesdiétázó. Mindig is szerettem sütni és főzni és új dolgokat kipróbálni, és újabb kihívást jelentett 25 kilót fogyni, megtanulni a tejmentes vagy a gluténmentes étrendet és mindezt élvezhetővé tenni mindenki számára. Küldöm nektek a legnagyobb szeretettel!”

Hozzávalók:

150 g zabőrlemény

300 g dió

150 g méz

4 tk. mézeskalács fűszerkeverék

30 g felmelegített folyós állagú kókuszzsír

 

Elkészítés:

1. A nedves és a száraz hozzávalókat külön összekeverjük, majd ha szépen kikevertük összekeverhetjük. Szilikon nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Szív alakú formával szíveket szúrunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe szaggatjuk. 2 nagy tepsi lesz belőle, ami meglepően gyorsan elfogy majd.

2. 170 fokon 10 percig sütjük. Majd kihűtjük és legalább 70%-os étcsokit olvasztunk, amit a szívek egyik oldalára kenünk. Hagyjuk megszáradni. Ha sütis dobozban tartjuk akkor napok alatt összeérik az íze de erre nem sok példa volt eddig :)

Az eredeti receptet itt találjátok meg.

Lelkesdiétázó

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!