Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











10+1 csajos, kényeztető program - Az énidő jár neked!

2017.11.22.

10+1 csajos, kényeztető program - Az énidő jár neked!

Meghitt pillanatok a téli otthon melegében, az ünnepi hajtás előtt

2017.11.22.

Az énidő minden nőnek jár, főleg az ünnepi hajtás előtt. Ilyenkor még inkább megérdemeljük a kényeztető perceket. A hangulatos karácsonyi gyertyák meghitt fényében, narancsillatú kellemes kádfürdőben még jobban esik egy kicsit rápihenni az ünnepekre. Nemsokára úgy is indul a nagy karácsonyi ajándékbeszerző körút, és kezdődik a sürgés-forgás a konyhában. Persze ilyenkor romlik el a sütő, megy tönkre az autó és még sorolhatnám. Ahhoz, hogy mindezeket könnyebben át tudd vészelni, érdemes az ünnepek előtt egy kicsit visszakapcsolni és legalább heti egy nap ”énidőt” tartani. Ilyenkor jöhet egy kis testi és lelki wellness is, vagy akár mindkettő egyszerre. Kuckózz be egy kicsit, készíts egy forró italt, gyújts egy finom illatú gyertyát, és add meg testednek és lelkednek azt, amire már régóta vágyik! 10+1 igazán csajos, kényeztető ötletet gyűjtöttem össze, melyekkel ellazulhatsz, jó energiákkal töltődhetsz fel, és egy kis melegséget hozhatsz a mindennapjaidba.

Ha te is szeretsz mindent egy helyen, kényelmesen beszerezni, akkor a kényeztető program kellékeit az Auchan hipermarketek előterében található Korzó üzleteiben is megvásárolhatod.

1. Megpihenni egy pihe-puha pléd gyengéd ölelésében

A hangulatos, téli bekuckózásokhoz szükséged lesz egy pihe-puha plédre. Az üzletek ilyenkor már tele vannak karácsonyi mintás, meleg plédekkel és takarókkal. Idén is nagyon divatosak a szőrmehatású plédek, melyeket feldobhatsz egy-egy szőrős párnahuzattal is. Füles fotelekben, kanapén vagy az ágyadon is szuperül mutatnak. Lepd meg magad egy csillogós rózsaszín darabbal, egy havas tájat idéző hófehérrel, vagy egy piros, rénszarvasos pléddel, melyekből hatalmas választékot találni a PEPCO és a JYSK kínálatában! Jó érzés lesz majd beburkolózni vele, amikor a karácsonyi filmeket nézed, vagy csak egy fázósabb estén, amikor jól esne, ha valami gyengéden átölelne.

2. Mennyei illatterápia, fahéjas és narancsos illatgyertyákkal

Illatgyertyákból soha nem elég! Különösen igaz ez karácsony idején, és akkor, amikor szeretnénk feldobni egy kicsit a hangulatunkat. Néhány illat – így különösen a narancs –, bizonyítottan stresszoldó hatású, és képes jobb kedvre deríteni. Tedd próbára hangulatjavító hatását egy karácsonyi illatterápia keretében! Tegyél narancsolajat párologtatóba, vagy vegyél egy forró fürdőt és csepegtess bele pár cseppet! A narancs illata a legtöbb emberben örömöt, kellemes érzést kelt már pár perc elteltével is.

3. Aromaterápiás kádfürdő, a puha és hidratált bőrért

A téli hideg elől szinte menekülünk a lakás melegébe. Egy hangulatos kandalló látványa is fokozhatja a melegség érzését. Kandalló hiányában viszont egy melegen párolgó alma és mandulaolaj illatú kádfürdővel kényeztesd magad! A zord, hideg idő megviselheti bőrünket, egy jó habfürdő segít, hogy újra puha és hidratált legyen a testünk. A dm saját márkás Balea habfürdője alma és mandulaolaj illatával és a bársonyos érzéssel, melyet maga után hagy, szépnek és különlegesnek érzed magad.

4. Kényeztető, vérkeringést javító lábfürdő, a fázós lábak elkerülésére

Ha nincs lehetőséged a kádfürdőre, akkor legalább a lábaidat kényeztesd egy kellemesen meleg lábfürdőben. Használj itt is hidratáló habfürdőt és akár pár csepp narancsolajat is tehetsz a vízbe. Ha a téli hidegben a lábaid fáznak leginkább, akkor egy ilyen kényeztető lábfürdővel javíthatod a vérkeringésedet.

5. Ellazulás az olvasó sarok nyugalmában

Vannak, akik egy jó könyv táraságában tudnak igazán feltöltődni. Ha te is imádod a könyveket, akkor alakíts ki magadnak egy kényelmes olvasósarkot a lakásban. Egy helyet, ahová jó érzés leülni néhány órára egy felemelő könyv társaságában. Szerezz be egy hangulatos füles fotelt, hozzá lábtámaszt és gondoskodj a megfelelő világításról is. Már csak egy forró ital kell, és jöhetnek a léleknyugtató történetek!

6. Méregtelenítő zöld tea az egészséged megőrzéséért

Van néhány karácsonyi íz (alma, narancs), melyek – amellett, hogy tökéletes karácsonyi hangulattal lengik körbe az otthonodat – teaként fogyasztva még egészségesek is. A szezonális ízek mellett a zöld teát is érdemes kipróbálnod, ehhez nézz körül a Herbária üzletek kínálatában! A zöld tea hatásos ellenszer a fáradtság ellen. A stresszoldás mellett méregtelenítő és zsírégető hatásával segít, hogy tested is kicsit felkészüljön az ünnepekre. Szürcsölj el naponta egy csészével!

7. Kényeztető arcpakolás chai tea és vanília illattal  

Az ünnepek előtti hajtás előtt különösen megérdemelsz egy kényeztető arcpakolást. Ilyenkor érdemes a különlegesebb illatú maszkokat bevetned, melyek nemcsak bársonyosan simává teszik bőrödet, hanem illatukkal is kényeztetnek. A dm Balea fűszeres, keleties illatú arcmaszkja elvarázsolja érzékeidet az 1001 éjszaka világába. Teljes ellazulást kínál, miközben gyengéden ápolja a bőrt egy fárasztó nap után.

8. Chai latte, a tested és lelked felmelegítésére

A chai tea illatú arcmaszktól biztosan meg fogsz kívánni egy finom chai latte-t. Engedj a kísértésnek és arcbőröd hidratálása mellett, kényeztesd ízlelőbimbóidat is egy finom, fűszeres latte-val, mellyel az egészségedért is sokat tehetsz. A benne található fűszerek, a fahéj (zsírégető és szívbetegségeket megelőző), a szerecsendió (alvásjavító, emésztés elősegítő), az édeskömény (immunrendszer erősítő, puffadásgátló) és a gyömbér (gyulladáscsökkentő, rákmegelőző) hozzájárulnak az egészséged megőrzéséhez, chai latte-ként elkészítve pedig felmelegíti a bensődet is. Így készítsd el!  

9. Csajos forralt bor, a meghitt pillanatokért

Ha a chai latte esetleg mégsem a te ízvilágod, akkor egy karácsonyi hangulatú forralt bor biztosan segíthet az ellazulásban. Ebben a receptben megmutatom, hogyan készítheted el igazán csajosan és igazán fűszeresen.

10. Kókuszos-narancsos csokitorta, a boldogsághormonok felszabadításáért

Egy szelet csokitorta igazi testi – lelki kényeztetés. A megérdemelt jutalom egy kemény nap után, melyet néha meg kell engedned magadnak, még akkor is, ha diétázol. A csokoládé tele van olyan anyagokkal, melyek jó kedvre derítenek. A karácsonyi hajtás előtt – amikor a leginkább ingadozik kedélyállapotunk – különösen jól tud esni egy kis csokis finomság. Indítsd be a boldogsághormonjaidat egy karácsonyi ihletésű kókuszos-narancsos csokitortával. Nézd meg itt a receptemet!

10+1. Vidám vagy romantikus karácsonyi filmek a lelki kényeztetésért  

Ha már megvan a pihe-puha takaró, meggyújtottad a finom illatú gyertyákat, a chai latte már ott gőzölög a kezedben, a csokitortát pedig csak ki kell venni a hűtőből, akkor jöhet egy vidám vagy romantikus karácsonyi film, mellyel lelkedet is kényeztetheted egy picit. Évről-évre bővítem a karácsonyi filmes gyűjteményemet, melyet itt találsz. A megunhatatlanul elbűvölő karácsonyi történetek igazi léleknyugtatók az advent előtti esteken is.

 

Te mivel bővítenéd még ki a listát? Mi az, ami téged igazán ellazít az ünnepek előtt?

 

A képen látható kényeztető program kellékeit a Korzó üzleteiben szereztem be, az alábbi üzletekben:

  • Fehér pléd (myggblom 130x170) - JYSK

  • Balea arcmaszk chai tea és vanília illattal minden bőrtípusra - dm

  • narancslekvár a csokitortához - dm

  • fűszerek a chai latte-hez - Herbária

  • kék, szivecskés kerámia bögre - PEPCO

  • tároló üvegből - PEPCO

  • fa dísztálca - PEPCO

  • puha sál - PEPCO

  • rózsa illatú gyertya - PEPCO

További kényeztető kiegészítők a Korzó üzleteiből:

  • zöld tea - dm

  • Balea habfürdő, alma és mandulaolaj, 750 ml - dm

  • teakeverék - Herbária

  • narancs illóolaj  - Herbária

  • fotel az olvasó sarokhoz - JYSK

  • szőrös párnák - JYSK

 

JYSK üzletek a Korzón: Budakalász, Fót, Debrecen és Miskolc Dél

PEPCO üzletek a Korzón: Budaörs és Maglód

dm üzlet a Korzón: Kecskemét

Herbária üzletek a Korzón: Szeged, Szolnok, Miskolc Dél és Miskolc Borsod

NYEREMÉNYJÁTÉK!

A Korzóval úgy gondoltuk, kedveskedünk Nektek egy kis meglepetéssel is. A Korzó Inspiráció Facebook oldalán ITT találsz egy egyszerű kérdést, amelyre kommentben kell válaszolnod.

A válaszhoz inspirálódj a 10+1 csajos kényeztető tippjeimből!

Lájkolj, kommentelj, és a tiéd lehet egy 10.000 Ft értékű dm ajándékcsomag, hogy Te is könnyedén kikapcsolódhass!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!