2020.04.28.
Mind a 10 ujjad megnyalod, ha ezt megkóstolod
A bolognai spagetti raguját nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített, bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai raguhoz. Ha egészségeset és finomat szeretnél, akkor próbáld ki az én receptemet!
Hozzávalók (4-6 adaghoz)
500 g darált sertéslapocka
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
4 szál szárzeller
6 db koktélparadicsom
500 g paradicsompüré (nálam Happy Frucht )
só
őrölt fekete bors
bazsalikom
oregánó
2 dl víz vagy alaplé
a tésztához:
500 g durum spagetti tészta
víz
só
Elkészítés:
1. A vöröshagymát tisztítsd meg, és kockázd fel. A fokhagymát is tisztítsd meg, és vágd nagyon apróra. A paradicsomokat vágd négyfelé. A répát hámozd meg és aprítógépben vágd apróra, vagy sajtreszelőn reszeld le. A szárzellert tisztítsd meg és vágd apró kockákra.
2. Hevíts olívaolajat egy magas falú serpenyőben. Tedd rá a vöröshagymát, és ha már üvegesre pirult, akkor add hozzá a darált húst. Sózd és borsozd. Pirítsd meg.
3. Ha már szinte ropogós a hús, akkor add hozzá a répát, a szárzellert és a fokhagymát. Sózd és borsozd meg. Pirítsd át a húst a zöldségekkel is.
4. Öntsd fel egy kevés vízzel. Keverd el. Majd add hozzá a paradicsompürét. Keverd bele az oregánót, a bazsalikomot és a paradicsomot is. Főzd még legalább 20 percig.
5. Addig a tésztát enyhén sós vízben főzd al dantére. Szűrd le, és keverd össze a bolognai raguval.
Reszelt sajttal megszórva, forrón tálald.
Recept és fotók: Földi Rita