• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

2014.06.11.

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Választhatjuk ezt az ételt nagy nyári melegben, amikor nem vágyunk nehéz ételekre, vagy fogyókúránk ideje alatt, ha valami könnyűt szeretnénk, de nem tudunk lemondani az igazán ízes ételekről.

Hozzávalók (2 személyre):

6 db újrépa

3 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet kristálycukor vagy barnacukor

6-7 friss kakukkfű ág

1 dl víz

fél citrom leve

 

a körethez:

120 g kuszkusz

180 ml víz

1 ek. étolaj

 

Elkészítés:

1. A répákról eltávolítjuk a szárát. Nem kell teljesen, kb. fél cm maradhat is rajta. Azt mondják, hogy érdemes felhasználás előtt levágni a szárát, mert így az ízek és a vitaminok jobban benne maradnak a gyökérben.

A répát nem hámozzuk meg, hanem egyből blansírozzuk, azaz forró sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe áttesszük.

A jeges vízből kivéve meghámozzuk, vagy ha a répa friss, akkor elég, ha megdörzsöljük a héját. A kisebb répák maradhatnak egészben is, de akár fel is karikázhatjuk.

2. Párolólevet készítünk. Egy serpenyőben két evőkanál vajat olvasztunk, majd 2 csipet cukrot adunk hozzá. Rövid ideig forrósítjuk, hogy karamelizálódjon a cukor. Végül hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, citromlével ízesijük és vízzel felöntjük. Mindezt felforraljuk . Ha már felére elpárolgott a folyadék, akkor beletesszük a répákat, melyeket lefedve 10-15 percig vagy puhulásig párolunk. A végén keverjünk bele még egy evőkanál vajat.

3. Közben elkésztjük a kuszkuszt. Ehhez 180 ml sós vizet forralunk. Levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál olajat, valamint 120 g kuszkuszt. Elkeverjük és kb. 5 percig lefedjük. Az elkészül kuszkuszt villával átkeverjük és melegen tálaljuk a kakukkfüves újrépa mellé.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!