• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

2016.03.19.

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Az egyik kedvencem ez a recept. Kitűnő vendégvárónak, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Általában Szilveszterkor szoktam készíteni és mindig megállapítom, hogy többet kellett volna belőle sütni, mert pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam, de használhatunk fagyasztott leveles tésztát is.)

2 ek. vaj

1 csomag Lucullus sültkrumpli fűszersó (Én a simát használtam, de kipróbálhatjuk a paprikásat is.)

reszelt sajt

sonka (pl: fekete erdei sonka, vagy Húsvéti maradék sonka) de lehet szalonna is, vagy mini virsli

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: szezámmag

 

Elkészítés:

1. A vajat félig felolvasztjuk, és belekeverjük a fűszersót.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle, melyeket alaposan megkenünk a fűszeres vajjal.

A téglalapok közepére tesszük a sonkát, vagy a szalonnát, vagy a virslit. (Általában vegyesen készítem: egy tepsi sonkás, a másik szalonnás, a harmadik virslis). Alaposan megszórjuk reszelt sajttal, majd a téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!