Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mentsd el az időt floppy lemezeken és zenei kazettákon!

2019.12.26.

Mentsd el az időt floppy lemezeken és zenei kazettákon!

Ma feldolgozni nincs idő! Régen hogy volt?

Régen, amikor egy év alatt történt annyi dolog, mint ma egy hét alatt, még volt időnk feldolgozni a velünk történt dolgokat. Ma napról napra jönnek az újabb hírek, a világban történt események, új találmányok, olyan eszközök, rendszerek, amelyekhez tudnunk kellene alkalmazkodni. Közben pedig csak kapkodjuk a fejünket és azon csodálkozunk, hogy milyen sok információnk van és hogy milyen gyorsan változik az élet!

Nekem legalábbis gyors. Nincs időm átgondolni a dolgaimat, azonnali cselekvést várnának. Nincs időm letisztázni magamban a történéseket, a feladatokat, mert mire letisztáznám, jön egy újabb amit, rendeznem kell magamban.

Az ünnepek alatt rendet raktam a régi holmijaim között. Előkerültek a floppy lemezek, amelyekre ki tudja mit mentettem már. Ma már nincs olyan gépem, amivel meg tudnám nézni. Előkerült számtalan slágert tartalmazó zenei kazetta is. Istenem, hogy vártam, hogy megjelenjenek a kedvenceim, és emlékszem rongyosra hallgattam a szalagokat! Ma pedig már nem tudom lejátszani ezeket. Nincs kazettás magnóm.

A Youtube-ról hallgatom a zenéket. Lehet, hogy gyorsabb, kényelmesebb, de talán pont ez a baj!

Így már nem értékelem annyira, mint akkor, amikor várnom kellett rá, hogy végre meghallgathassam. Így már csak egy a sok közül, amit bárhol, bármikor meghallgathatok. Régen pedig valódi kincs volt, amit nem mindenki tudott meghallgatni, letölteni vagy csak feltenni a Spotify listájára. A hallgatás is más élmény volt. Nem háttérzene, hanem valódi zenehallgatás. És nem is jöttek ki naponta slágerek. Arra is várni kellett.

Szomorún nézem a régi holmikat egy rakáson. Döntés elé kényszerítenek. Eltegyem-e, hogy majd jó lesz esetleg a gyermekemnek, vagy inkább dobjam ki? Talán ő sem tudná már lejátszani ezeket és talán csak nevetne rajtam, miközben azt kérdezné, hogy „anya, tényleg 10 db floppy lemezen volt egy 3 perces zene? Anya, minek kellett megfordítani a kazettát?”  

Nevetek én is magamon, hogy ezek előkerültek így az év végén. Egy mozgalmas, sűrű év után. Nevetek, hogy a 11 éves kori holmijaimat 30 évesen rendezgetem, és azon elmélkedem, hogy régen más volt. Lassabb és nyugodtabb. És régen én is más voltam. Lassabb és nyugodtabb.

Végül úgy döntök, hogy egy floppy-t, amin ki tudja mi lehet (még az is lehet hogy üres) és a Vengaboys kazettámat előhagyom, hogy mindig lássam és emlékeztessen rá, hogy néha meg kell állni, és fel kell tudni dolgozni, ami történik – különösen akkor, ha sok dolog történik egyszerre és gyorsan. Rendezgetni kell magunkban ezeket. Szépen és lassan rendet tenni, majd utána archiválni vagy kidobni, ami nem kell. Csak így lehet helyet csinálni az újnak.

 Szerző: Földi Rita

fotó: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!