2016.01.18.
A legjobb csokitorta recept, amivel találkoztam. A dupla csoki ellenére mégis egy könnyű desszertet kapunk. A krém könnyű, nem túl édes, nem túl vajas. A piskóta nem száraz, kellemesen lágy. Egy szelet után jön a következő. Ellenállhatatlan, ettől álmodni sem lehet jobbat.
Hozzávalók (25 cm átmérőjű tortaformához):
a tésztához:
120 g Rama margarin
220 g porcukor
1 csipet só
6 db tojás
130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi
130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)
a krémhez:
230 g Rama margarin
100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi
1 csipet só
160 porcukor
1 kk. vanília aroma
2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)
10 g habfixáló
20 szem magozott meggy
díszítésének: kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.
3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.
5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.
Ha kész, akkor teljesen kihűtjük. Leválasztjuk róla a sütőpapírt és kétfelé vágjuk.
A krém elkészítése:
1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral
2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez:
1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt)
2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek
3. Tegyünk bele egy csipet sót
4. Tegyünk bele habfixálót
5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!
Összeállítás:
Az egyik tortalapot megkenjük a krém felével.
Belenyomkodjuk a meggyet. Majd ráhelyezzük a másik tortalapot.
A krém másik felét rákanalazzuk és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.
A végén csúcsosokat csinálunk a tetején lévő krémből.
Meggydarabokat teszünk bele és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Elfogyasztásig tartsuk hűtőben.