Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Epres-túrós hajdinapalacsinta

2014.03.19.

Epres-túrós hajdinapalacsinta

Ajánlom ezt a palacsintát liszt-érzékenyeknek és fogyókúrázóknak is. A hajdinaliszt magas rosttartalmú (kétszer több rost van benne, mint a Graham lisztben), így jó hatással van az emésztésre. Emellett sok B1, B2, C és E vitamint is tartalmaz.

Az eredeti receptet itt láttam.

Hozzávalók (4 darabhoz):

16 dkg hajdinaliszt

1 tk. sütőpor

1 ek. méz

1db tojás

1 ek. vaj

1 csipet só

2,4 dl szójatej (sweet)

vaj a sütéshez

a töltelékhez:

250 g zsírszegény tehéntúró

8 db eper

1 pohár natúrjoghurt

4 ek. méz

1 dl víz

 

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban összekeverjük. Egy kisebb edénybe vajat olvasztunk, hozzáadjuk a mézet, felöntjük langyos tejjel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezt is elkeverjük.

2. A tojás fehérjéből kemény habot verünk.

3. Habverővel összekeverjük a száraz hozzávalókat a vajas-tejes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot, amit óvatosan beleforgatunk.

4. A palacsintasütőbe 1 tk. vajat teszünk, egy merőkanálnyi tésztát merünk rá, egyenletesen eloszlatjuk és kb. 2 perc után megfordítjuk a tésztát, és a másik oldalát is megsütjük.

5. A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal és kevés mézzel.

Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábosba 1 dl vizet öntünk, rátesszük a kockázott epret és 4 ek. mézet. Habzásig forraljuk, hogy a víz fele elpárologjon. Addig forrósítjuk, míg szirupos állagú nem lesz.

Végül a palacsintákat megkenjük a túrós töltelékkel és meglocsoljuk az epres sziruppal, majd félbehajtjuk.

Melegen tálaljuk.

vissza

Hozzászólások