2013.11.18.
Egy végtelenül egyszerű desszert, melynek olyasmi az íze, mint egy krémes, bonbon meggyes csokoládénak.
Hozzávalók (4 adaghoz):
80 g (2 zacskó) csokis pudingpor
kb. 0,5 l tej
egy marék kókuszreszelék
cukor ízlés szerint
2 ek. magozott meggy (a leve is)
2 ek. meggypálinka vagy cseresznye pálinka
díszítésnek menta és narancshéj
Elkészítés:
1. Egy lábosban felforraljuk a tejet. Közben a pudingport egy keverőtálba öntjük, és kevés tejet hozzáadva habverővel csomómentesre keverjük.
2. Ha a tej felforrt, akkor beleöntjük a pudingkeveréket. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen le tud égni az alja.
3. Végül beletesszük a kókuszreszeléket, a meggyet, egy kevés meggylevet és a meggypálinkát is. Ha felforrt, akkor kész van.
4. A pudingot kihűtjük és mentalevéllel, valamint narancshéjjal díszítjük. (A narancshéj díszítést burgonyahámozó segítségével készítjük el.)