2014.10.23.
Egy finom ráérős reggeliként vagy délutáni desszertként ajánlom ezt a fahéjas-szilvás császármorzsát. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül.
Hozzávalók (4 személyre):
120 g búzafinomliszt
200 ml tej
1 ek. főzőtejszín
4 db tojás
60 g kristálycukor
1 csipet só
40 g vaj a sütéshez
3 db szilva
2 csipet őrölt fahéj
porcukor a szóráshoz
szilvalekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk. 1 csipet sót adunk hozzá és 60 g cukrot.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk.
3. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojások sárgájával, majd hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük.
4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.
5. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Pár percig sütjük az alját, (anélkül hogy kevergetnénk, vagy rázogatnánk), majd megfordítjuk és fakanállal darabokra tépkedjük a megsült tésztát. Hozzáadjuk a kockázott fahéjas-cukros szilvát és átforrósítjuk.
Szilvalekvárral és porcukorhintéssel tálaljuk melegen.