2014.07.21.
Ez a túrógombóc egy kiváló desszert fogyókúrázók számára is. Csupán 71 kalóriát tartalmaz és nagyon finom, szépen tálalható. A szem is jóllakik tőle.
Hozzávalók: (9 db-hoz)
250 g zsírszegény tehéntúró (Nádudvari)
1 db tojás
35 g búzadara
1 csipet só
1 púpozott evőkanál Canderel Green stevia (vagy folyékony édesítőszer)
140 g natúr joghurt
1 db nektarin
1 kk. citromlé
1 kk. folyékony édesítőszer
pirított mandulaszeletek és kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a steviát, a csipet sót, és a tojás sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét.
2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.
3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.
Lecsurgatjuk a gombócokat és vagy kókuszreszelékben, vagy száraz serpenyőben megpirított mandulaszeletekben forgatjuk meg.
4. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és felkockázzuk. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a citromlevet és az édesítőszert, majd elkeverjük.
Nagyon finom még sárgadinnyével is.
1 db túrógombóc (2 ek. joghurtos öntettel) tartalmaz:
Energia: 71 kcal
Fehérje: 10,6 g
Zsír: 2,6 g
Szénhidrát: 5,9