Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Túrógombóc nektarinos mascarponéval

2014.07.21.

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Egy könnyű desszert nyári ízekben, nektarinos mascarponéval.

Hozzávalók (21 gombóchoz):

500 g tehéntúró

2 db tojás

70 g búzadara

1 csipet só

50 g zsemlemorzsa

30 g vaj

50 g porcukor

 

öntet:

200 g mascarpone

4 db nektarin

4 ek. méz (vagy cukor ízlés szerint)

fél citrom leve

 

Elkészítés:

1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és a tojások sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.

3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.

4. Vajban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. Tűzről levéve elkeverjük benne a szitált porcukrot, és ebben átforgatjuk a lecsurgatott gombócokat.

5. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és robotgépben aprítjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd ezzel is elkeverjük. Rövid ideig érdemes hűtőbe tenni.

 

1 db túrógombóc tartalmaz:

Energia: 76 kcal

Fehérje: 5 g

Zsír: 2,8 g

Szénhidrát: 7,5 g

 

Az öntet (3 ek.) tartalmaz:

Energia: 66 kcal

Fehérje: 0,9 g

Zsír: 4,3 g

Szénhidrát: 6,3 g

 

vissza

Hozzászólások