2016.02.07.
A csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel receptem átdolgozása Valentin-nap alkalmából szív alakú sütőformában elkészítve, banánnal, erdei gyümölcsökkel és fehér csokival megbolondítva. Ezzel a tortával bárkit levehetünk a lábáról.
Hozzávalók (szív alakú tortaformához)
a tésztához:
120 g Rama margarin
220 g porcukor
1 csipet só
6 db tojás
130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi
130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)
a krémhez:
230 g Rama margarin
100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi
1 csipet só
160 porcukor
1 kk. vanília aroma
2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)
10 g habfixáló
díszítés:
2 db banán
100 g erdei gyümölcs mix
50 g fehércsokoládé
Elkészítés
A tészta elkészítése
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.
3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.
5. A tésztát alaposan kivajazott tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.
Ha kész, akkor teljesen kihűtjük.
A krém elkészítése
1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral
2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez
1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt)
2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek
3. Tegyünk bele egy csipet sót
4. Tegyünk bele habfixálót
5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!
Összeállítás
A tortalapra helyezzük a felszeletelt banánt.
A krémet rákanalazzuk és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.
A végén erdei gyümölcsökkel és olvasztott fehércsokoládéval díszítjük.
Elfogyasztásig tartsuk hűtőben.