Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Valentin-napi csokitorta banánnal és erdei gyümölcsökkel

2016.02.07.

Valentin-napi csokitorta banánnal és erdei gyümölcsökkel

A csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel receptem átdolgozása Valentin-nap alkalmából szív alakú sütőformában elkészítve, banánnal, erdei gyümölcsökkel és fehér csokival megbolondítva. Ezzel a tortával bárkit levehetünk a lábáról.

Hozzávalók (szív alakú tortaformához)

a tésztához:

120 g Rama margarin

220 g porcukor

1 csipet só

6 db tojás

130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi

130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)

 

a krémhez:

230 g Rama margarin

100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi

1 csipet só

160 porcukor

1 kk. vanília aroma

2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)

10 g habfixáló

 

díszítés:

2 db banán

100 g erdei gyümölcs mix

50 g fehércsokoládé

 

Elkészítés

A tészta elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát alaposan kivajazott tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

Ha kész, akkor teljesen kihűtjük.

 

A krém elkészítése

1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral

2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

 

Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez

1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt)

2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek

3. Tegyünk bele egy csipet sót

4. Tegyünk bele habfixálót

5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!

 

Összeállítás

A tortalapra helyezzük a felszeletelt banánt.

A krémet rákanalazzuk és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.

A végén erdei gyümölcsökkel és olvasztott fehércsokoládéval díszítjük.

Elfogyasztásig tartsuk hűtőben.

vissza

Hozzászólások