2014.02.09.
Nagyon jó muffin receptet kaptam, így gondoltam itt az ideje, hogy engedjek egy kicsit a cupcake őrületnek. Nem apróztam el, rögtön 70 db-ot csináltam. A muffin egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Tehetünk bele bármilyen pudingot, vagy akár darabokra tört csokoládét is.
A hozzávalók 70 kicsi darabra szólnak. Egy darab kb. 1-2 falatot jelent. Nekem így jobban tetszet, de ha jobban megtöltjük a formát, akkor kb. 36-db lesz belőle.
2 dl-es bögrét használtam hozzá.
Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt
4 bögre finomliszt
2 bögre kristálycukor
1 bögre étolaj
4 db tojás
2 cs. sütőpor
A töltelékhez:
1 cs. vanília puding
4 dl tej
5-6 ek. kristálycukor
A krémhez
15 dkg nem túl kemény vaj
20 dkg porcukor
0,5 dl meleg tej
piros ételszínezék (Dr. Oetker)
A díszítéshez
színes tortadara
Szükséges kellékek:
muffin sütő forma
muffin papírkapszlik
habzsák
Elkészítés:
1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra, mert a hideg sütőben össze fog esni a tészta.
2. A lisztet, a sütőport és cukrot egy keverőtálba adagoljuk és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a felvert tojásokat. Elkeverjük, homogén tésztává alakítjuk.
A muffin sütőformánkat papírkapszlival kibéleljük és egy kanál segítségével beletöltjük a tésztát.
Sütőben aranyszínűre sütjük.
3. Amíg a muffin sül, vaníliapudingot készítünk, melyet hagyunk kihűlni.
4. Elkészítjük a tetejére való krémet. Ehhez a vajat és a porcukrot, a tejet és az ételszínezéket kézi robotgéppel habosra keverjük és ezt is kihűtjük.
Megvárjuk, hogy a kisült muffinok kihűljenek. Ekkor egy habzsákba töltjük a vaníliapudingot és habzsák végét belenyomjuk a muffin tetejébe úgy töltjük meg pudinggal. (A pudingot tehetjük a nyers tészta közé is, úgy hogy a muffin formába csak egy kevés tésztát rakunk, rá a puding és a többi tésztával bevonjuk.) Szórhatunk a tetejére tortadarát, vagy tehetünk rá krémet is, melyet szintén a habzsákból nyomunk ki.
A krémes tetejű muffinokat tálalásig tartsuk hűtőben.
Zárt dobozban több napig is elállnak.