2020.06.28.

Végre egy gyors cukormentes édesség, amihez minden van otthon!
Számtalan diétás sütemény receptem van, mégis ez a vaníliapudingos zabpelyhes desszert kerül elő akkor, amikor valami gyors, cukormentes édességet szeretnék készíteni és alig van otthon hozzávaló. Alma, xilit, zabpehely és cukormentes puding pedig szinte mindig van. Ez a diétás desszert tényleg pillanatok alatt készen van, csak egy kicsit várni kell, amíg langyosra hűl. Bevallom, ezt nem mindig sikerül kivárnom. 
Hozzávalók (3 adaghoz)
300 ml tehéntej (1,5 %-os)
200 ml víz
40 g (1 csomag) cukor nélküli pudingpor (ebben a receptben vaníliás, de mást is használhatsz)
60 g nagy szemű zabpehely (érdemes teljes kiőrlésűt választanod)
20 g xilit
a fahéjas almához:
2 db közepes méretű alma (270 g)
4 evőkanál víz
20 g xilit
3 g őrölt fahéj
Elkészítés
1. Öntsd össze a tejet és a vizet. Ebből a keverékből kb. 50 ml-t keverj össze egy külön tálban a pudingporral. Ha nem oldódna eléggé, akkor egy kevés vizet még tehetsz hozzá. Csomómentesre keverd el. A többi tejes vizet tedd fel forralni.
2. Öntsd bele a kimért zabpelyhet, majd amikor felforrt, akkor az elkevert pudingport is. Készíts nem túl sűrű pudingot, állandó kevergetés mellett. A tűzhelyről levéve keverd bele a xilitet. Az így elkészített pudingot öntsd tálkákba vagy poharakba.
3. Tedd egy kisebb lábosba a kockázott almát. Add hozzá a vizet, szórd meg őrölt fahéjjal és xilittel. Forrald fel, néhány percig főzd, majd oszd szét a pudingok tetejére.
30 percet érdemes várni fogyasztás előtt, hogy a zabpehely megszívja magát és kellően megpuhuljon. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Tipp:
A kedvencem ez a vanília pudingos verzió fahéjas almával. De csokis pudinggal is kipróbálhatod, melyhez inkább a cseresznye vagy a meggy illik. Banános- vaníliapudingos párost is alkothatsz, illetve epres pudinggal is kísérletezheted. Így biztosan nem fogod megunni ezt a nagyszerű desszertet.
1 adag |
|
Energia: | 252 kalória |
Fehérje: | 7 g |
Szénhidrát: | 53 g |
Zsír: | 4 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita