2021.06.16.
Egy könnyű, görög vacsi diétásan és gluténmentesen
Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Egyszer viszont volt egy darab padlizsánom és gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt arra, hogy helyettesítse a sült krumplit. Bejött. Nagyon finom a grillezett padlizsán is és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.
Hozzávalók (2 adag)
a húshoz:
300 g csirkemell filé
olívaolaj
gyros fűszerkeverék
a padlizsánhoz:
1 db nagyobb padlizsán
só
őrölt fekete bors
a görög salátához:
100 g feta sajt (laktózmentes)
3 db paradicsom
½ kígyóuborka
1 db lila hagyma
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
Elkészítés
1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.
2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.
3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.
1 adag |
|
Energia: | 310 kalória |
Fehérje: | 30 g |
Szénhidrát: | 15 g |
Zsír: | 14 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita