2016.01.27.
Egy könnyű piskóta desszertnek vagy délutáni nasinak.
Hozzávalók (5-6 adag)
- 4 db tojás
- 100 g xilit
- 50 g eritrit
- 50 g Szerencsi kakaópor (10-12 %- os kakaóvaj tartalommal)
- 1 csipet só
- 75 g fehér tönkölyliszt
- 75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 100 g vaj
- ½ csomag sütőpor
a vaníliapudinghoz:
- 1 csomag Nyírfacukor Original gluténmentes vaníliaízű pudingpor édesítőszerrel
- tej
- víz
Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk és külön edénybe tesszük.
2. A xilitet, az eritritet és a kakaóport egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót. Egy másik tálban kimérjük a liszteket és hozzákeverjük a sütőport.
3. A vajat felolvasztjuk és robotgép segítségével összekeverjük a xilites-kakaóporos keverékkel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a lisztes-sütőporos keverékkel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.
5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 35 percig sütjük
A vaníliapudingot a csomagoláson látható módon elkészítjük. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriaértéket, akkor ne csak tejjel, hanem tej és víz keverékével készítsük el.