2015.12.23.

Ha nincs időd, vagy kedved sütögetni, és maradt egy kevés karácsonyi keksz még, akkor jöhet ez a különleges recept, melynek elkészítése nagyon egyszerű,gyors és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.
Hozzávalók (4 személyre)
a krémhez:
- ½ db narancs reszelt héja
- 200 ml Alpro kókusz főzőkrém
- 50 g eritrit
- 15 g xilit
- 250 g zsírszegény tehéntúró
a narancszselés csillagokhoz:
- ½ db narancs reszelt héja
- 1 db narancs leve
- 2 tk . eritrit
- 3 db lapzselatin
a morzsához:
120 g diétás keksz (A diétás karácsonyi kekszemet használtam hozzá.)
Elkészítés
1. Először a narancszselét készítjük el. Ehhez a lapzselatinokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Közben a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét pedig egy kisebb lábosba facsarjuk. A lereszelt héj felét beletesszük a lébe, és 2 tk. eritritet adunk hozzá, majd az egészet felforrósítjuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat és elkeverjük a forró narancslében. Ilyenkor már vegyük le a tűzhelyről és fontos, hogy egyáltalán ne forraljuk fel, csak legyen forró a lé, hogy a zselé könnyedén elolvadjon benne. Ezután kiöntjük egy kisebb tálcára vagy tányérra, úgy, hogy a zselé egyenletesen el tudjon terülni benne, és hogy később könnyedén ki tudjuk szúrni belőle a csillagformákat. Hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
2. Egy keverőtálba tesszük a kókusz főzőkrémet, az édesítőszereket, a reszelt narancshéjat és az áttört túrót, majd az egészet alaposan átkeverjük. 15 perce ezt is hűtőbe tesszük.
3. A kekszeket egy zacskóba tesszük és klopfoló segítésével apró darabokra törjük egy konyharuhán. Pár darabot hagyjunk egyben díszítésnek.
Ha a zselé megdermedt már, akkor csillag alakú formák segítésével kiszúrjuk.
Tálalás: csatos üvegben, vagy koktélos pohárban, úgy hogy alulra kerül a kekszmorzsa, ráhelyezve, az üveg falára illesztve a narancszselés csillagok, a krémmel befedjük az egészet. Végül a tetejét megszórjuk kekszmorzsával és zselé darabokkal, valamint egy egész, vagy egy fél kekszet felhasználunk a díszítéshez. Narancsdarabokat is tehetünk még rá.