2014.12.23.

Egy könnyen elkészíthető, dekoratív desszert. Diétás és tömegnövelő időszakra.
Hozzávalók (4 személyre)
- 250 g zsírszegény túró
- 100 g xilit
- 100 g vaj
- 600 ml tej (1,5 %-os)
- 2 csomag (20 g) lapzselatin (12 lap)
- ½ citrom reszelt héja
- 2 db mandarin
Elkészítés
1. A vajat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót és 2 dl tejet. Hozzáadjuk a felkockázott mandarint is.
2. A lapzselatint hideg vízben 5 percig áztatjuk. Közben a maradék 4 dl tejet felmelegítjük. (nem kell felforralni). A lapzselatinból kinyomkodjuk a vizet és feloldjuk a langyos tejben, alacsony hőmérsékleten, állandó keverés mellett. Kihűtjük. Végül a túrókrémhez öntjük, és alaposan elkeverjük.
3. Egy sütőformát (pl. őzgerinc) kibélelünk folpakkal, majd beleöntjük a folyékony krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy nagyobb tányérra borítjuk a formát, lehúzzuk róla a folpakkot és mandarin darabokkal díszítjük a tetejét. (Lehet még tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel is.)
1 szelet (100 g) tápértéke:
Energia: 101 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 5 g