• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Az 5 legjobb tojásos receptem diétásan

2021.03.27.

Az 5 legjobb tojásos receptem diétásan

Könnyű és olcsó ételek, nemcsak Húsvétra

Lehetne ezerféle rántottát írni, de számomra mégis azok a legjobb tojásos receptek, amiben főtt tojás vagy tükörtojás van. Ebben a blogbejegyzésben öt kedvencemet mutatom meg, de mielőtt végigböngészed a recepteket, ismerkedj meg a tojás jótékony hatásaival!

Ezért egyél több tojást!

1. Valódi agyserkentő

A tojásban található anyagok segítenek, hogy jobb legyen a memóriánk, könnyebben tudjunk tanulni és gyorsabb legyen a gondolkodásunk. Ebben főként a sárgája segít, így ezt semmiképpen ne hagyd a tányéron!

fotó: Pixabay

2. Kitűnő fehérjeforrás

A fehérjének sejtépítő (testépítő, izomépítő) funkciója van a testben. A fehérjékből nem épülnek zsírpárnák úgy, mint a szénhidrátokból vagy a zsiradékokból, így bátran ehetsz belőlük többet is. Fogyókúra idején különösen hasznosak, de nem csak a fogyásban segítenek, hanem abban is, hogy formásabb legyél. Persze ehhez az is kell, hogy súlyzós edzéseket is csinálj.

3. Jót tesz a szívnek

Hiába mondják, hogy megnöveli a koleszterinszintet, semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy a tojásfogyasztás növelné a szívbetegség kockázatát. Sőt, azt fedezték fel, hogy a tojás képes a rossz koleszterint ártalmatlanná tenni.

Mennyi tojást fogyassz?

Hivatalos irányelv nincsen erre vonatkozóan. Túladagolni elvileg nem lehet. Kiegyensúlyozott táplálkozás mellett heti 4-5 tojás szerintem nyugodtan fogyasztható. Ezekből a receptekből bátran válogass diéta idején is!  

5 legjobb tojásos étel receptem

1. Tojáskrém (alaprecept)

» Nézd meg a receptjét itt vagy a képre kattintva.

 

2. Tonhalkrém házilag

» Nézd meg a receptjét itt vagy a képre kattintva.

 

3. Zöldfűszeres tojáskrém

» Nézd meg a receptjét itt vagy a képre kattintva.

 

4. Tojásos körözött

» Nézd meg a receptjét itt vagy a képre kattintva.


5. Fitnesz Croque Madame

» Nézd meg a receptjét itt vagy a képre kattintva.

 

Diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem


Szerző és fotók: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Istvánné Czagány2022.03.01. 22:56

Szeretettel várom!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!