Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csőben sült brokkoli

2014.03.17.

Csőben sült brokkoli

Egyszerű és finom étel a hétköznapokra. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, magnézium stb.) viszont kalóriában szegény. Segíti a szervezet méregtelenítését és jó a magas vérnyomás ellen.

 Hozzávalók (2 személyre)

  • 0,4 kg brokkoli
  • 4 ek. vaj
  • 3 ek. hajdinaliszt
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 30 dkg füstölt sajt (zsírszegény)

 Elkészítés

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és hideg sós vízben feltesszük főzni. Adjunk hozzá kb. 2 dl szénsavas vizet is (vagy egy csipet szódabikarbónát), így a brokkoli főzés után is szép zöld marad. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, legyen inkább roppanós.

2. Füstölt sajtmártást készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és ezzel is rövid ideig melegítjük.

3. A sajtmártást egy jénai tál vagy egy tepsi aljára vékony rétegben elkenjük. Rátesszük a megfőtt brokkolikat, leöntjük a maradék sajtmártással, végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!