Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Cukormentes linzer recept - omlós, puha tészta, mennyei íz!

2020.12.23.

Cukormentes linzer recept - omlós, puha tészta, mennyei íz!

Készítsd fehér liszt nélkül, egészségen!

A délutáni kávém vagy teám mellé jól esik néhány falat édességet is elfogyasztani. A linzer pedig tökéletes teasütemény, amelyet szerencsére nyírfacukorral és teljes kiőrlésű liszttel is el lehet készíteni. Ebből a receptből én 6 nagyobb darabot sütöttem, de akár 12 kisebb darabra is szedheted. Viszont, akkor egy darabnál nem tudsz majd megállni! 

 Hozzávalók (6 db-hoz)

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 50 g zabpehelyliszt

  • 75 g nyírfacukor

  • 75 g vaj (82%-os zsírtartalommal)

  • ½ csomag (6 g) sütőpor

  • ½ citrom reszelt héja

  • 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez

Tölteléknek:

  • 120 g cukormentes baracklekvár

A tetejére:

  • por alapú stevia 

 Elkészítés

1. Öntsd egy keverőtálba a liszteket, add hozzá a nyírfacukrot és a sütőport. Keverd el ezeket a száraz hozzávalókat.

2. Add hozzá a tojássárgákat és a reszelt citromhéjat, majd morzsold bele a vajat. Kézzel keverd el, és gyúrd át az egészet egy masszává.

3. Tedd be a hűtőbe a tésztát, és pihentesd minimum 20 percet.

4. Vedd ki a hűtőből a tésztát és lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki kb. 0,5 cm vastagságúra. Süteményszaggató vagy egy pohár segítségével vágj ki a tésztából köröket, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. 6 db kör lesz. Ebből 3 db-nak vágd ki a közepét is, például egy szív alakú kiszúróval. Ez lesz majd a linzer teteje.

5. Ecset vagy toll segítségével kend meg a kivágott tészták tetejét egy felvert tojással.

6. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 10- 15 percig süsd. Alsó és felső sütés ajánlott, légkeverés nélkül. Próbáltam légkeveréssel is, de ez nálam nagyon kiszárította a tésztát.

7. Vedd ki a sütőből a megsült tésztát, várd meg, amíg meghűl és kend meg baracklekvárral a 3 db alsó részt, majd illeszd rá felső részt. Végül szórd meg steviával a tetejét és már fogyaszthatod is.

Még több diétás édességre vágysz?  Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem

1 adag

 

Energia:

241 kalória

Fehérje:

5 g

Szénhidrát:

28 g

Zsír:

14 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:
e-mail cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!