2020.06.19.

Minimum szénhidrát, maximum íz!
Egy ínycsiklandó csirkemell receptet keresel, ami diétás is? Krumpli helyett zellert sütöttem a fűszeres csirkemellemhez, adtam hozzá egy jó adag petrezselymet, így a szénhidráttartalma jelentősen csökkent, az íze pedig szerintem sokkal finomabb lett, mintha krumplival készítettem volna el. Krémes joghurt öntetettel locsoltam még meg és hihetetlenül élvezetem, amikor ezek a fűszeres ízek találkoztak a lágy öntettel. Erősen ajánlott kipróbálnod, ha egy szuper, diétás csirkemell receptet keresel.
Hozzávalók (3 adaghoz)
300 g csirkemell filé
1 evőkanál olívaolaj
½ csomag sültcsirke fűszersó
A sült zellerhez:
1 nagyobb darab zeller (hú, nem tudom mekkora volt, de alig bírtam kettévágni - legközelebb lemérem…)
só
1 evőkanál olívaolaj
1 csomó petrezselyemzöld
Az öntethez:
5 evőkanál görög joghurt
Elkészítés
1. A csirkemellet tisztítsd meg és kockázd fel. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy forró serpenyőben. Vedd ki és tedd félre.
2. A zellert tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd bele ugyanabba a serpenyőbe, amibe a csirkét sütötted. Locsold meg olívaolajjal, sózd és süsd addig, amíg puha nem lesz a belseje, a széle pedig ropogós. Ha kész, akkor szórd meg finomra vágott petrezselyemzölddel.
Fogyaszd egy nagy kanálnyi görög joghurttal leöntve.
Az a jó benne, hogy az alacsony szénhidrát tartalma miatt vacsorára is eheted. Diétás étrendemről részletesebben itt olvashatsz.
1 adag |
|
Energia: | 242 kalória |
Fehérje: | 25 g |
Szénhidrát: | 3 g |
Zsír: | 14 g |
Recept és fotó: Földi Rita