2015.12.07.
Imádom ezt a receptet, mert nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, a végeredmény pedig mindig fantasztikus. Edzés előtti nasinak is kitűnő.
Hozzávalók (21 golyóhoz)
200 ml mandulatej
5 evőkanál (50 g) nagy szemű zabpehely
3 evőkanál (30 g) kókuszreszelék
3 evőkanál (40 g) xilit
250 g zsírszegény túró
3 evőkanál (30 g) vaníliás fehérjepor
A közepébe:
21 szem egész mandula
A forgatáshoz:
4 evőkanál (40 g) kókuszreszelék
Elkészítés
1. Aprítógépben vagy turmixgépben őröld lisztszerű állagúra a nagy szemű zabpelyhet. Add hozzá a kókuszreszeléket és azzal is őröld át. Az egészet öntsd egy keverőtálba és add hozzá a xilitet is. Tedd félre.
2. Egy nyeles lábosban melegítsd fel a mandulatejet és add hozzá a zabpelyhes-kókuszos-xilites keveréket. Főzd sűrű krémmé, alacsony hőfokon, gyakran kevergetve. Akkor van kész, ha már megáll benne a kanál. Hagyd teljesen kihűlni.
3. Amikor teljesen kihűlt, akkor add hozzá az áttört túrót és a vaníliás fehérjeport. Keverd össze alaposan, majd tedd 30 perce a hűtőbe, hogy könnyebb legyen golyókat formázni belőle.
4. Formázz diónyi méretű golyókat a masszából úgy, hogy a közepébe teszel egy-egy darab mandulaszemet. 21 kisebb golyó lesz belőle.
5. A golyókat hempergesd meg kókuszreszelékben.
Azonnal fogyaszthatod, de jobb íze van, ha hagyod 1-2 órát pihenni a hűtőben!
Hűtőben tárolva 2-3 napig is eláll.
1 darab |
|
Energia: | 60 kalória |
Fehérje: | 4 g |
Szénhidrát: | 4 g |
Zsír: | 3 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita