2014.12.21.
Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.
Hozzávalók (3-4 személyre)
- 1 db édesköménygumó vékonyan felszeletelve
- 1 db zöld alma
- 3 ek. szőlőmagolaj vagy olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 citrom vagy lime leve
- 1 marék ruccola
- 1 marék pirított dió
Elkészítés
1. Először az öntetet készítjük el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal elkeverjük egy mélyebb tálban.
2. Az édesköményt megmossuk, az aljáról vékonyan levágjuk a gyökeret, a tetejéről pedig a szár részt. Az így kapott gumót hajszálvékonyan felszeleteljük. A citromos- olajos öntetbe tesszük és 5-10 percig benne hagyjuk.
Addig vékonyan felszeleteljük az almát és azt is beletesszük az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.
3. Egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a felaprított diót.
Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket is egy lapos tányérra helyezzük. Megszórjuk ruccolával, majd meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel. Végül megszórjuk a pirított dióval.