Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Eper joghurtos zabkása

2020.06.25.

Eper joghurtos zabkása

Ha szereted a zabkását, akkor ezt is ki kell próbálnod!

Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni, most viszont volt egy kevés eper itthon, amely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is. Nem bántam meg, és közben rájöttem, hogy az eper mindenhez jól illik. 

 Hozzávalók (1 adag)

  • 180 ml mandulatej (vagy más növényi tej)

  • 2 evőkanál (20 g) finom szemű zabpehely

  • 2 evőkanál (20 g) nagy szemű zabpehely

  • 1 evőkanál (10 g) xilit

 az eper joghurthoz: (kb. 6 adag - nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)

  • 300 g földieper 

  • 140 g natúr joghurt

  • 250 g zsírszegény túró

  • 25 g xilit

  • 10 g eritrit

  • 1 tk. citromlé

 Elkészítés

1. Az eper joghurthoz az epret tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt  turmixold krémesre.

2. Öntsd a kedvenc reggelizőtálkádba a mandulatejet. Add hozzá a zabpelyhet és a xilitet is. 2 és fél percre tedd be a mikróba (vagy egy lábosban, tűzhelyen melegítsd fel.) Fontos, hogy forró legyen, mert így fog megpuhulni a zabpehely. Ha kész, keverd át, és tedd félre 10-15 percre.

3. Ha már langyosra hűlt, akkor kanalazd a tetejére az eper joghurtot. 

Még langyosan fogyaszd el!

Ilyen recepteket találsz még a Fitnesz-Édességek című könyvemben

1 adag

 

Energia:

315 kalória

Fehérje:

15 g

Szénhidrát:

52 g

Zsír:

8 g

Recept és ételfotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!