2020.06.25.
Ha szereted a zabkását, akkor ezt is ki kell próbálnod!
Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni, most viszont volt egy kevés eper itthon, amely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is. Nem bántam meg, és közben rájöttem, hogy az eper mindenhez jól illik.
Hozzávalók (1 adag)
180 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
2 evőkanál (20 g) finom szemű zabpehely
2 evőkanál (20 g) nagy szemű zabpehely
1 evőkanál (10 g) xilit
az eper joghurthoz: (kb. 6 adag - nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)
300 g földieper
140 g natúr joghurt
250 g zsírszegény túró
25 g xilit
10 g eritrit
1 tk. citromlé
Elkészítés
1. Az eper joghurthoz az epret tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre.
2. Öntsd a kedvenc reggelizőtálkádba a mandulatejet. Add hozzá a zabpelyhet és a xilitet is. 2 és fél percre tedd be a mikróba (vagy egy lábosban, tűzhelyen melegítsd fel.) Fontos, hogy forró legyen, mert így fog megpuhulni a zabpehely. Ha kész, keverd át, és tedd félre 10-15 percre.
3. Ha már langyosra hűlt, akkor kanalazd a tetejére az eper joghurtot.
Még langyosan fogyaszd el!
Ilyen recepteket találsz még a Fitnesz-Édességek című könyvemben.
1 adag |
|
Energia: | 315 kalória |
Fehérje: | 15 g |
Szénhidrát: | 52 g |
Zsír: | 8 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita