2020.04.10.
Mennyei desszert egészségesen, sütés nélkül
Szeretjük a gyors és egyszerű recepteket. Ha a sütőt sem kell bekapcsolni, akkor az már plusz pont nálam. Ha még diétás és egészséges hozzávalókból is készül, akkor az már valódi kincs. Ilyen receptet hoztam most nektek, amely ennek a receptnek az átdolgozása.
Hozzávalók (16 szelethez)
Az alaphoz (25 cm átmérőjű piteformához):
115 g kókuszreszelék
1 evőkanál (10 g) magas kakaótartalmú kakaópor
55 g finomszemű zabpehely
70 g kókuszolaj
2 evőkanál (26 g) xilit
3 evőkanál mandulatej
A töltelékhez:
4 dl cukrozatlan kókusztej (light)
150 g kókuszreszelék
1,5 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
3 evőkanál manduatej
1 csipet só
A csokis réteghez:
60 g kókuszolaj
2 evőkanál (20 g) magas kakaótartalmú kakaópor
1 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Elkészítés
1. Egy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a kakaóport, a xilitet és a zabpelyhet.
2. Olvaszd fel a kókuszolajat, és add hozzá a keverékhez. Alaposan keverd el és, adj hozzá még mandulatejet is, hogy ne legyen annyira száraz. Az egészet öntsd egy piteformába, terítsd el egyenletesen, és tedd be hűtőbe, hogy megdermedjen. (Kb. 15 percre.)
3. Addig készítsd el a krémet. Ehhez a kókusztejet forrald fel, majd keverd bele a kókuszreszeléket. Hagyd kihűlni, adj hozzá mandulatejet, tegyél bele egy csipet sót és édesítsd, amennyire szeretnéd. Közben kóstold meg. Tedd félre.
4. A csokis mázhoz olvaszd fel a kókuszolajat, majd keverd el benne a kakaóport és az édesítőszert. Hagyd, hogy megdermedjen. Ez kb. 10 perc.
5. Vedd ki a hűtőből a pitét és egyenletesen terítsd el rajta a kihűlt kókuszkrémet. Majd locsold meg a krémes csokival. Tedd be ismét a hűtőbe és kb. 30 perc után fogyaszthatod is.
Fitnesz Édességek című könyvemben további fogyókúrás desszerteket találsz.
» Érdekel.
1 szelet |
|
Energia: | 233 kalória |
Fehérje: | 2 g |
Szénhidrát: | 9 g |
Zsír: | 20 g |
Recept és fotó: Földi Rita