2021.07.04.
Készíts mennyeien krémes paprikás szószt, fokhagymával ízesítve!
Szereted a csirkepaprikást? Nem kell lemondanod róla, akkor sem, ha diétázol! A hagyományos verzió a zsír és a fehér liszt miatt lehet hizlaló. Azonban ezeket elhagyva és némi konyhai trükköt bevetve ízletes ételt készíthetsz, amely tökéletesen beleférhet a diétádba is. Az egészséges és finom vasárnapi ebédet ne keresd tovább, ez az!
Hozzávalók (4 adaghoz)
csirkepaprikás:
500 g csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 tv paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors
1 bögre víz
200 g tejföl (12%-os)
köretnek:
200 g durum fusilli tészta
az uborkasalátához:
2 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
200 ml víz
só
1 evőkanál ételecet (10-os)
1 evőkanál folyékony édesítőszer
Elkészítés
1. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. Tedd félre.
2. A csirkemellet tisztítsd meg és kockázd fel.
3. Forrósíts egy magas falú serpenyőben vagy lábosban olívaolajat, tedd rá a hagymát és párold üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd és borsozd, és kevergetve süsd pirosasra.
4. Húzd le a tűzhelyről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Majd tedd vissza a tűzhelyre és öntsd fel egy bögre vízzel. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Keverd el, fedd le és főzd puhára.
5. A tejfölt tedd egy keverőtálba. A csirke főzőlevéből adj hozzá egy merőkanálnyit és keverd át alaposan. Ezt a tejfölös, meleg folyadékot öntsd a csirkéhez, főzd még 10 percig.
6. A legvégén adj hozzá zúzott fokhagymát. Ezzel már ne főzd, így megmarad a finom fokhagymás íz.
Fogyaszd durum fusilli tésztával és uborkasalátával.
Az uborkasaláta elkészítése
1. Mosd meg az uborkát és szeleteld fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudod. Tedd egy tálba és sózd meg alaposan. Add hozzá a zúzott fokhagymát. Hagyd állni 10-15 percet.
2. Készítsd el addig a levet. Egy tálba öntsd bele a vizet, az ecetet és az édesítőszert. Keverd el. Tedd hűtőbe.
3. Ha kész az uborka, akkor nyomkod ki a levet belőle, és tedd az elkészített, lehűtött lébe.
1 adag |
|
Energia: | 478 kalória |
Fehérje: | 37 g |
Szénhidrát: | 43 g |
Zsír: | 16 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita