2020.04.19.

Ha kevés időd van levest készíteni, akkor válaszd ezt!
Hozzávalók (2 adaghoz)
A leveshez:
1 bögre (200 g) fagyasztott erdei gyümölcs
1 bögre (250 ml) víz
3 evőkanál (32 g) xilit
½ lime leve
1 púpozott evőkanál (30 g) natúr joghurt
A habhoz:
1 tojásfehérje
fél kávéskanál (3 g) xilit
A tetejére:
1 púpozott evőkanál (5 g) szeletelt mandulabél
Elkészítés
1. Egy keverőtálba tedd bele a tojásfehérjét, add hozzá a xilitet és kézi habverővel verj belőle kemény habot. Egy mikrózható lapostányérra egy kanál segítségével készíts belőle négy halmot és tedd be a mikróba. Melegítsd fél percig, amíg a gőzben duplájára nő a hab. Ha tovább melegíted, akkor megsül, így fél percnél tovább ne hagyd bent!
2. A leves hozzávalóit tedd turmixgépbe (az erdei gyümölcsöt fagyos állapotban) és turmixold krémesre.
3. Öntsd ki két tálba, tedd rá a tojásfehérje habokat, és szórd meg a tetejét szeletelt mandulabéllel.
1 adag |
|
Energia: | 128 kalória |
Fehérje: | 4 g |
Szénhidrát: | 28 g |
Zsír | 3 g |
Recept és fotó: Földi Rita