2016.05.14.

Egy könnyű, görög vacsinak ajánlom ezt az ételt. Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Most viszont volt egy darab padlizsánom és gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt a gyros mellett. Bejött. Nagyon jól pótolja a burgonyát és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.
Hozzávalók (2 adag)
a husihoz:
- 300 g csirkemell filé
- olívaolaj
- gyros fűszerkeverék
a padlizsánhoz:
- 1 db nagyobb padlizsán
- só
- őrölt fekete bors
a görög salátához:
- 100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)
- 3 db paradicsom
- ½ kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- bazsalikom
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés
1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.
2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.
3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.
Tálalásnál piros kaliforniai paprikát adtam még hozzá.