Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gábriel kedvence: kókuszos-csokis pite

2020.11.08.

Gábriel kedvence: kókuszos-csokis pite

Karácsonyi recept a Fitnesz Édességek könyvemből

Gyorsan elkészíthető csokis finomságra vágysz, ami nem tartalmaz fehér cukrot és fehér lisztet sem? Kókuszos-csokis pitémmel rátaláltál a neked való receptre. Akár ünnepi alkalmakra is elkészítheted, de ha egy délutáni, diétás desszertet szeretnél a kávéd mellé, akkor is tökéletes választás lesz. 

Gábriel kedvence: kókuszos-csokis pite

 Hozzávalók (16 szelethez)

Az alaphoz (25 cm átmérőjű piteformához):

  • 200 g egész mandulabél

  • 100 g nagy szemű zabpehely

  • 3 evőkanál (30 g) kókuszreszelék

  • 3 evőkanál (30 g) xilit

  • 3 evőkanál (30 g) kakaópor (zsírszegény, cukrozatlan, magas kakaótartalommal)

  • 2 evőkanál mandulatej (vagy más növényi tej)

  • 9 evőkanál (80 g) kókuszolaj felolvasztva

A töltelékhez:

  • 200 ml kókuszkrém (hidegen)

  • 2 púpozott evőkanál (20 g) kakaópor (zsírszegény, cukrozatlan, magas kakaótartalommal)

  • 3 evőkanál (30 g) xilit

A tetejére:

  • 2 evőkanál (15 g) bio, pirított kókuszcsipsz

 Elkészítés

1. Vedd elő a piteformádat. A legjobb az a fajta, amelynek az alja kivehető, mert így a végén majd gond nélkül ki tudod majd emelni a megdermedt csokis réteget is.

2. A zabpelyhet és a mandulát külön-külön őröld lisztszerű állagúra, turmixgépben vagy aprítógépben, majd öntsd bele ezeket egy keverőtálba.

3. Add hozzá a xilitet, a kókuszreszeléket, a kakaóport és keverd össze ezeket a száraz hozzávalókat.

4. Add hozzá a felolvasztott kókuszolajat, a mandulatejet és kézzel alaposan dolgozd össze.

5. Az így kapott masszát egyenletesen terítsd el a piteforma aljában. Egy kanál hátoldalának a segítségével simítsd el, majd tedd be a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

6. Addig készítsd el a krémet. A hideg kókuszkrémet elektromos habverővel verd habosra. Utána keverd hozzá a kakaóport és a xilitet. Az így kapott krémet öntsd rá a pitealapra és simítsd el rajta. Amíg nem dermed meg, szórd meg kókuszreszelékkel a tetejét, de tehetsz rá akár gyümölcsöket, mandulát is.

7. A pite felszeleteléséhez meg kell várnod, amíg megdermed a csokoládé. Tedd be ismét a hűtőbe 10 percre. Utána csak emeld ki a formából és már szeletelheted is.

8. 16 szeletre vágd, így jön ki egy szeletre alacsony kalóriatartalom. Természetesen vastagabb szeleteket is vághatsz, de vigyázz, nagyon laktató!

Hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll.

Gábriel kedvence: kókuszos-csokis pite

 Tipp:

Tehetsz a tetejére szezonnak megfelelő gyümölcsöt is (például eper, málna, áfonya, ribizli, sárgabarack) vagy marék durvára aprított mogyorót vagy mandulát. Ha gyümölcsöt teszel a tetejére, akkor mosd meg és szárítsd meg, mielőtt rátennéd.

1 adag

 

Energia:

214 kalória

Fehérje:

5 g

Szénhidrát:

11 g

Zsír:

17 g


Ez a recept benne van a Fitnesz Édességek könyvemben. Ha még több ilyen receptet szeretnél, rendeld meg a könyvemet.

Szerző: Földi Rita

Fotó: Kántor Mia | miakantorphotography.com

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!